Patisserie cursus (vanaf groep 4)

Komend blok kan je bij mij aan de slag gaan als patissier. Een patissier maakt allerlei lekkere en mooie dingen, bijvoorbeeld verschillende soorten koekjes, gebak en taart. Een patissier werkt ook met chocolade en is veel bezig het decoreren van zijn of haar creaties zodat alles er mooi uit ziet.

Dit gaan wij ook allemaal doen. Stap voor stap leer je in deze cursus de basis van de patisserie. Ouders opgelet, we gaan wel voornamelijk aan de slag met suiker en zoetigheid. Na de les mogen de creaties mee naar huis, zodat ze daar geproefd en opgesnoept kunnen worden. Om de ingrediënten te kopen en zo veel mogelijk uit de les te halen, zal er per kind een bijdrage gevraagd worden van maximaal 2 euro.

Kinderen let op: Onze creaties zullen niet altijd klaar zijn in een les, soms zullen we meer lessen nodig hebben om bijvoorbeeld een hele mooie taart te maken.

Hoe ziet een les eruit

De lessen worden verdeeld in verschillende blokken waarmee we aan de slag gaan met verschillende onderdelen van de patisserie. Een aantal lessen zijn we bv. bezig met chocola en een aantal lessen gaan we aan de slag met koekjes etc.

Doel van de cursus

Het doel van de cursus is dat de kinderen kennismaken met verschillende basisonderdelen van de patisserie.

Docent

Meer informatie over de docent, Xenia Wever, kun je vinden op de docentenpagina.

Locatie

Na de planning wordt de locatie voor deze cursus bekendgemaakt. Een uitgebreide beschrijving van alle locaties, vind je onder locaties.

Kosten

Kijk hier voor de kosten.

Materiaalkosten

Voor deze cursus brengen wij maximaal €2,- per keer aan kosten voor materiaal in rekening.

Heeft u een vraag? neem dan gerust contact met ons op: