Komend blok kan jij bij mij aan de slag als patissier! Een patissier maakt allerlei lekkere en mooie dingen. Bijvoorbeeld koekjes, gebak en taart. Een patissier werkt ook met chocolade en is veel bezig met het decoreren van zijn of haar creaties zodat alles er mooi uit ziet. Dit gaan wij ook allemaal doen. Je werkt in deze cursus met verschillende soorten deeg, beslag en chocolade.
Attentie: Helaas kunnen we door de omvang en de complexiteit van de cursus geen rekening houden met allergieën zoals een allergie voor lactose, gluten, chocolade, noten of pinda’s.
Stap voor stap leer je in deze cursus de basis van de patisserie. Bijvoorbeeld meten en wegen, een recept lezen, een ei splitsen, decoreren met allerlei soorten ‘toppings’, en werken met een spuitzak. We gaan voornamelijk aan de slag met suiker en zoetigheid. Tijdens de les mag je niet snoepen, maar na de les mogen de creaties mee naar huis, zodat ze daar geproefd en opgesnoept kunnen worden. Je creaties zullen niet altijd binnen één les klaar zijn. Soms zullen we meer lessen nodig hebben om iets moois te maken.
In elk blok ga ik aan het werk met een andere thema. Soms is het ‘De wereld rond’ of ‘bakken voor de feestdagen’. Wat we bakken is ook elk blok weer anders. Je werkt tijdens de cursus steeds in andere groepen.
Meer informatie over de docent, Xenia Wever, kun je vinden op de docentenpagina.
De exacte locatie is opgenomen in ons cursusoverzicht. Een uitgebreide beschrijving daarvan en van de overige locaties, vind je onder locaties.
Kijk hier voor de kosten.
Voor deze cursus brengen wij maximaal € 2,- per keer aan kosten in rekening voor de ingrediënten en materialen.