Docenten en medewerkers

Wil jij hier ook onder komen te staan? Kom dan bij ons solliciteren! Stuur een mailtje naar algemeen@cursusbso.nl

Alexis Moran

4 t/m 6 jarigen Engels

Docente

Mijn verhaal

Ik ben Alexis Moran, native speaker Engels en moeder van twee zoontjes die ik tweetalig opvoed. Ik heb 10 jaar werkervaring in de kinderopvang en geef sinds 2012 Engelse lessen aan kinderen.

Naast een bachelor Engels, heb ik de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk afgerond en een TEYL certificaat (Teaching English to Young Learners). Ik geef met veel plezier naschoolse Engelse lessen op scholen en BSO’s. Mijn lessen zijn speciaal ontwikkeld voor kleuters: wij zingen en knutselen veel tijdens de les. Meertaligheid bij kinderen en Engelse lessen geven zijn mijn passies. Wat leuk dat ik dit met de kinderen van de CursusBSO mag delen!

Angela Dirven

Circus, Pracht en Kraal

Docente, assistent

Mijn verhaal

Mijn naam is Angela Dirven en ik ben al jaren artiest/theatermaker en docent acrobatiek en circus

Toen ik eenmaal kennis maakte met acrobatiek raakte ik besmet door het acrobatiek-virus. Partner-acrobatiek doe je zonder voorwerpen, dus alleen maar trucs met z’n twee of meer. Het is behalve een fysieke ook echt een sociale bezigheid. Nadat ik gegrepen werd door dat virus ging ik zo veel trainen dat ik al snel in een groepje kwam met acrobaten die daar mee optraden.  Dat wilde ik ook!

Mijn verlangen was zo groot dat het alle angsten (ik had nog nooit opgetreden voor publiek) opzij schoof en ik ging als een speer vooruit. Ik wilde alles leren. Inmiddels is mijn focus al een tijd aan het verschuiven en heb ik een clownsopleiding gedaan. Dat was een nieuw soort virus en de clown in mij ontwaakte.

Ik maak korte voorstellingen met acrobatiek en clownerie, maar altijd met een theatrale lijn er in. Bijvoorbeeld als buitenaards wezen of  als etalagepop. Ook speel ik een soort van typetjes (stokstaartje, Siamese tweeling). Ik werk veel in het buitentheater, maar ook soms op scholen en andere evenementen.

Ik vind het heel leuk om bij de CursusBSO een lange cursus te geven aan een kleine groep, want dan heb ik tijd om de kinderen te leren kennen. Dat maakt voor mij het les geven leuker en ik kan ieder dan ook de aandacht geven die hij/zij nodig heeft. Mijn streven is om ieder kind te kunnen laten groeien. Nieuwe trucjes leren is mooi en uitdagend en kan je zelfvertrouwen geven. Maar vooral dat ieder kind zijn/haar eigen mooie zelf kan zijn in de groep vind ik belangrijk. Creatief bezig zijn en spelen ook, want kinderen moeten al zoveel in deze tijd.
Acrobatiek en circus zijn voor mij een  supermooie manier om hier mee bezig te zijn.

Behalve circus en acrobatiek geef ik nu ook “textielwerkplaats”.
Zelf hou ik er erg van om met naaimachine of naald en draad in de bezig te zijn. Van oude kleding iets anders of mooiers maken, zelf een kruikenzak of tasje maken of cadeaus inpakken of versieren met allerlei stofjes en knoopjes. Dat plezier breng ik graag over aan een nieuwe generatie.

Anna Stam

Musical

Docente

Mijn verhaal

Hoi, ik ben Anna! Ik ben opgeleid als theaterwetenschapper aan de UU, maar ik vind het veel leuker om creatief bezig te zijn met kinderen. Uit je hoofd en in je lijf! Ik geef al jaren met plezier musicalcursussen voor de CursusBSO. Het is namelijk ontzettend fijn om met een vaste groep enthousiastelingen toe te werken naar een musicalvoorstelling. Iedere keer is het weer een feestje om het fanatisme van de kinderen te merken wanneer we met elkaar aan het oefenen zijn. Met altijd weer een spetterend optreden als resultaat! Naast musicaldocent ben ik yogadocent en geef ik graag yogalessen op scholen en na schooltijd. Deze twee disciplines zijn een mooie aanvulling op elkaar. Waar een theaterles naar buiten is gericht, is een yogales meer naar binnen gericht. Wederom uit je hoofd en in je lijf!

Anne Renders

Capoeira

Docente

Mijn verhaal

Met een dansachtergrond ben ik in 1999 gestart met capoeira aan het UCK bij Grupo Capoeira Brasil in Utrecht. Ik heb hiertoe besloten na het zien van een spectaculair optreden van deze groep. Het raakte me meteen en het was voor mij meteen duidelijk dat ik dat wilde gaan doen.

De cursus capoeira past enorm goed bij mensen met een speels karakter (en dus ook kinderen). Ik vind het doceren van capoeira inspirerend omdat kinderen minder remmingen/angsten hebben en geloven dat ze alles kunnen. Bij capoeira is dergelijk lef handig. Het is prachtig om mee te maken hoe kinderen door middel van capoeira zichzelf, hun lichaam, hun krachten leren kennen en hun valkuilen overwinnen. Daarom geef ik al zoveel jaar met veel plezier les aan de leuke kids van de CursusBSO.

Annick Scheerder

Vaste Inval

Docente

Mijn verhaal

Hallo! Ik ben Annick, ik ben beeldend kunstenaar en docent beeldende kunst. Ik ben 32 jaar en mijn lievelingskleur is glitter. Mijn kunst is heel divers; ik teken, schilder en ben gek op knutselen. Sinds kort ben ik ook bezig met grafische technieken, zoals etsen, zeefdrukken en linosnedes.

Het allermooiste wat er bestaat is iets maken van niets, het idee uit je hoofd halen en in de echte wereld plaatsen. Ik kijk er naar uit om jullie hierbij te helpen! Dit doe ik met verschillende werkvormen om vette verhalen te bedenken en door een heleboel verschillende kunsttechnieken uit te proberen.

Naast mijn werk als kunstenaar en bij de CursusBSO werk ik ook bij het Rijksmuseum als docent, ik geef daar kunst workshops en rondleidingen aan kinderen van groep 5 tot en met 8. Dus hou je van verhalen over geschiedenis en kunst, dan kan ik je daar ook heel veel over leren!

Bente Wilms

Bente Wilms

Creatief met natuur & de 4-5 jarige

Docente

Mijn verhaal

Hoi! Ik ben Bente, in 2016 afgestudeerd aan HKU Fine Art en actief als autonoom kunstenaar in mijn eigen atelier. Tekenen doe ik al sinds ik een krijtje kan vasthouden en dit beperkt zich inmiddels niet meer tot een a4tje, maar vult soms letterlijk een hele ruimte.

Met mijn passie en kennis van kunst doe ik graag meer. Sinds enkele jaren geef ik workshops in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Ik word blij van het creatief bezig zijn met kinderen en vind het leuk om prikkelend lesmateriaal te ontwikkelen. In 2021 ben ik daarom gestart met een aanvullende opleiding aan de HKU om kunst docent te worden.

Wat ik wil overdragen in mijn lessen is het plezier van het maken, dat in kunst van alles mogelijk is en dat het een spannende manier kan zijn om jezelf te ontdekken en te uiten. Experiment, proces en persoonlijke ontwikkeling zijn voor mij belangrijke waarden. Geen goed of slecht en fouten maken hoort erbij.

Mijn beeldend werk is te bekijken op bentewilms.nl

Biniam Berhé

Freesports, Sport & Spel

Docent, assistent

Mijn verhaal

Ik ben Biniam Berhe Hail, 22 Jaar oud en ik doe de opleiding sport en bewegen. Ik vind bewegen heel leuk, daarom probeer ik ook dingen te doen die iets met bewegen te maken hebben. Mijn hobby’s zijn hardlopen en voetbal.

Cathelijne Kooi - van Dongen

Kidslab: Eureka, ik heb een idee!, Knal en Boem: Spannende proefjes

Docente, assistent

Mijn verhaal

Mijn naam is Cathelijne en ik ben moeder van twee kinderen, die bij de CursusBSO verschillende cursussen volg(d)en. Als ouder ben ik blij met dit concept van opvang en cursus inéén, en ik vind het dan ook erg leuk dat ik daar nu zelf onderdeel van mag zijn.

Ik heb een technische achtergrond in Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft, en ben daarna overgestapt naar verschillende delen van het onderwijs, waaronder het primair onderwijs en de huiswerkbegeleiding. Nu begeleid ik kinderen tijdens technische worshops bij het KidsLab van de Bibliotheek Neude, of help ik ze verder bij een eigen project. Ik vind het heerlijk om met jonge kinderen te werken, kennis over te brengen en ze te zien ontdekken en groeien.

Een speciale band heb ik met 4- en 5-jarigen. Zet mij tussen een groep kleuters, en ik voel me als een vis in het water. Ik kan genieten van hun fantasiewereld en hun eerlijkheid (wat ze van dingen vinden), en zing en beweeg graag met ze tijdens mijn lessen.

Creatief blijf ik me graag ontwikkelen. Tijdens het eerste jaar Beeldende Kunst aan de HKU heb ik geleerd om op een andere manier naar de wereld om ons heen te kijken, en heb ik nieuwe materialen en technieken ontdekt zoals boekbinden.

In mijn vrije tijd wandel ik graag. Afgelopen zomer zijn we met het gezin het Pieterpad gestart vanuit Maastricht. Hopelijk komen daar binnenkort weer wat kilometers bij en als we dan onderweg ook nog een geocache vinden, is de wandeling compleet.

Chahna Willemsen

Parnassos

Coördinator, Planning & administratieve ondersteuning

Mijn verhaal

Ik ben Chahna, 26 jaar en heb het altijd al leuk gevonden om met kinderen te werken. Ik vind het gaaf om kinderen te stimuleren om de wereld te onderzoeken en van alles een spelletje te maken. Ik ben opgegroeid in Utrecht en heb hier Culturele Maatschappelijke Vorming gestudeerd aan de Hogeschool Utrecht.

Ik hou van koken, schilderen en net zoals de kinderen bij ons op de BSO, de wereld ontdekken.

Eefje Ligthard

Creatief Atelier

Docente

Mijn verhaal

Mijn naam is Eefje Ligthart en ik woon met mijn gezin in Utrecht. Creëren met mijn handen is iets dat ik al mijn hele leven heb gedaan.  Zolang  ik mij kan herinneren ben  ik aan het tekenen, knutselen en onderzoeken. Toen ik uiteindelijk kon beginnen op de kunstacedemie voelde ik mij dan ook als een vis in het water.  Na de kunstacedemie heb ik ook de BIKK opleiding afgerond. Hier heb ik geleerd  hoe ik mijn eigen kunstenaarschap om kan zetten in kinderkunstprojecten. Naast deze studies heb ik hier een aantal jaar geleden ook nog mijn kinderyogacertificaat aan toegevoegd. De jungle is altijd een grote inspiratiebron geweest voor mij. Ik hou van de groene chaos, de tekeningen op de bladeren en van de geur. Ik ontdekte al snel dat ik niet in mijn atelier in Utrecht moest zijn voor een fijne werkflow maar dat ik vlakbij mijn inspiratiebron moest zijn.

En zo vertrok ik met een rugzak gevuld met pen en papier naar Azië om daar in een hutje midden in de jungle mijn tekenprojecten te vervolgen. Dit was een hele goede keuze en gelijk het begin van een aantal inspirerende werkreizen Tegenwoordig houd ik nog veel van de wereld ontdekken, maar ben ik vooral in mijn atelier aan huis te vinden.

Momenteel houd ik mij bezig met tekenen, linoleumgutsen en maak ik prints en illustraties op kleding. Mijn 8-jarige zoon maakt ook veel gebruik van deze plek om alleen of samen met mij projectjes te doen. Met kinderen werk ik alweer heel wat jaren met heel veel plezier. Ik heb projecten op scholen en binnen de naschoolse opvang gedaan en heb daarnaast veel in de buitenschoolse opvang gewerkt.

Het is zo leuk kinderen mee te nemen in de wereld van onderzoeken, ontdekken en creëren.  Ik geniet ervan om creatief en open-minded met de kinderen bezig te zijn. Door ruimte te geven zie ik vaak de meeste groei en dat is heel leuk om te zien.

Verder vind ik het heel belangrijk om een warme en gezellige sfeer te creëren op de groep waarin ieder kind zich gezien en veilig voelt. Zo komen de mooiste creaties tot leven.

Eemke Koppelman

KNAL & BOEM: Spannende proefjes

Docente

Mijn verhaal

Als kind was ik altijd aan het onderzoeken en uitvinden, dingen uit elkaar aan het halen en nieuwe dingen maken van de onderdelen. Knutselen was mijn lust en mijn leven, en dat is het eigenlijk tot op de dag van vandaag gebleven!

Zo ben ik na de PABO de kunstacademie gaan doen en in het bijzonder theatervormgeving, omdat daar alles wat ik leuk vind samenkomt: verhalen verzinnen, nieuwe werelden creëren en dat liefst samen met een groep mensen doen. Bovendien was het ook heel praktisch: decors verzinnen en bouwen, kostuums bedenken en maken, etc.

Inmiddels heb ik sinds 1994 een eigen bedrijf: Eemke Koppelman Createur d’Ambiance, dienstverlening voor uitvoerende kunst. Naast theatervormgeving doe ik veel decoratiewerk voor feesten en evenementen, muurschilderingen e.d.

Maar het lesgeven aan kinderen is mij ook altijd blijven boeien en naast mijn theaterwerk ben ik dit blijven doen als creatieve workshopbegeleider, als techniek-docent en op kinderfeestjes. Meestal creatieve lessen, maar de laatste jaren ook techniek en wetenschap. In het schooljaar ’12-’13 gaf ik techniek- en wetenschapsles op een basisschool bij groep 1/2 t/m 6.

Bij mij staat niet het eindresultaat centraal, maar de weg ernaartoe. Nieuwsgierigheid is hierbij het belangrijkste: vragen stellen en uitproberen, zo kom je erachter hoe iets werkt en waarom en of het ook anders kan.

Hedda van der Kwast

Turnen

Docente

Mijn verhaal

Ik ben Hedda van der Kwast en woon in Zeist. Heb 4 kinderen (14,17,19 en 21 jaar). Ik geef nu 10 jaar Turnlessen en ouderkindgym bij verschillende verenigingen. Verder geef ik hockeytraining vele uren per week. Turnles geven op de cursus Bso is voor mij weer een hele nieuwe uitdaging. Ik heb er zin in om met de kids aan het werk te gaan en uit iedereen het beste te halen waarbij plezier voorop staat.

Julianna van Steen

Pracht en Kraal

Docente

Mijn verhaal

Hoi, ik ben Julianna. Ik ben 22 jaar en ben in januari verhuisd naar Nederland vanuit België. Al van toen ik jong was, ben ik graag super creatief bezig. Op school werd van niets blijer dan creatieve vakken. Ik zat op de Vrijeschool en leerde daar schilderen, tekenen, naaien, haken, breien, maar ook boetseren, mandenvlechten en koperslaan. Thuis werk ik veel aan tekeningen en schilderijen. Ook teken ik digitaal. Mijn passie voor kinderen was al vroeg duidelijk. Ik heb stage gelopen bij een kinder opvang en op de lagere school. Dit vond ik altijd fantastisch! Toen ik werd benaderd met de vraag of ik bij de Cursus Bso wilde werken, was er geen enkele twijfel. Het antwoord was, ja! In het afgelopen half jaar heb ik als ondersteuning gestaan op de verschillende locaties. In mei ben ik begonnen aan de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker. Dit betekent dat ik volgende september zelf cursus mag gaan geven. Joepie!!

Buiten het werken met kinderen en creatief bezig zijn hou ik ook van zingen en paardrijden. Ik ben een gigantische dierenvriend en kook ook graag. Zo, dat ben ik in een notendop. Ik kijk uit naar een mooie tijd waarin ik de kinderen veel kan leren over de wereld en zichzelf.

Lieke MacVille

Voorwaarts

Coördinator, Planning & administratieve ondersteuning

Mijn verhaal

In 2020 heb ik de opleiding Fine Art & Design in Education op de HKU afgerond. Ik ben afgestudeerd als een kleine duizendpoot die veel kan en van alles leuk vindt. Ik heb onderzoek gedaan naar een burn-out, stress en de invloed hiervan op het creatieve vermogen. In de beeldende kunst ben ik verwonderd door vloeibare processen en optische illusies die ik het
liefst vastleg met mijn camera. Ik hou er van om met mijn handen te werken; veel frutselen, knutselen en knoeien. Ik haal mijn plezier ook uit het overdragen van technieken aan iedereen die hiervoor openstaat. Ik werk met veel liefde bij de CursusBSO waar ik creatief en sportief met kinderen in de weer ben. Het belangrijkste vind ik dat we plezier hebben en ontspanning kunnen vinden in wat we doen.

Lizet Willems

Zimihc

Coördinator

Mijn verhaal

Mijn naam is Lizet, ik heb theater met de paplepel ingegoten gekregen. Mijn beide ouders zijn dramadocent en namen mij van jongs af aan mee naar vele voorstellingen. Ik ben bij wijze van spreken opgegroeid in de coulissen van het theater.

Ik heb veel toneelgespeeld, lesgegeven en theatervoorstellingen gemaakt. Wanneer ik met een nieuwe groep begin, kijk ik eerst goed wie de kinderen zijn en wat zij kunnen en willen. Op deze manier kan ik zien wat zij willen en kunnen leren.

Ik vind het heel belangrijk dat de sfeer in de groep fijn is. In een veilige, warme omgeving groeit je zelfvertrouwen en zit je lekkerder in je vel. Dit heb ik met name geleerd bij mijn opleiding Culturele Maatschappelijke Vorming. Als dit aan de orde is kan je ook veel beter toneelspelen. Ik hou zelf vooral van toneelstukken waarbij het publiek zich helemaal kan inleven in het spel en de emoties van de acteurs. In de vorige periode heb ik dramales gegeven aan kinderen van 4 en 5 jaar en hier gaat het mij meer om emoties te leren kennen, dieren en mensen na te kunnen doen en zelfverzekerder te worden met bewegen en spreken.

Maartje

Koken en bakken, Patisserie

Docente, assistent

Mijn verhaal

Hallo! Mijn naam is Maartje. Al op mijn zestiende ben ik terecht gekomen bij de CursusBSO voor een middelbare school stage. Dit vond ik zo leuk dat ik sindsdien niet meer weg ben gegaan. Jarenlang heb ik met heel veel plezier als ondersteuner bij de kook- en bakcursus gewerkt. Dit jaar besloot ik om, naast mijn studie klinische wetenschappen, de gespecialiseerd pedagogisch medewerker te volgen. En nu geef ik de kook- en bakcursus zelf. Zowel in de keuken staan als werken met kinderen zijn al lange tijd passies van me. Mijn moeder zei vroeger al tegen me “Maartje, jij moet later gaan bakken met kinderen.” Dat ik dat nu echt aan het doen ben vind ik super gaaf! Ik vind het leuk om tijdens de kookcursus samen met de kinderen te experimenteren met gezonde alternatieven en lekkere recepten.

Marijn van Wilsum

Mijn boek, Sport & Spel

Docent, assistent

Mijn verhaal

Hoi, Mijn naam is Marijn. Door verschillende materialen en technieken te ontdekken leer ik ook mezelf beter kennen. Daarom heb ik Fine Art and Design in Education gestudeerd aan de HKU. Ik heb toen iedere werkplaats veroverd en nog steeds kom ik hier regelmatig. Nu ik ben afgestudeerd lijkt mijn huis meer en meer op een atelier. Ik geniet hier enorm van keramiek, etsen en het lezen over kunst.

Werken met kinderen is voor mij een grote inspiratie. Kinderen zijn geboren kunstenaars. Ze hebben de speelse en experimentele houding waar veel kunstenaars jaloers op kunnen zijn.  Door expressie te geven aan gedachten en gevoelens kunnen we deze delen. Ik ontwerp lessen door verbindingen te leggen tussen de belevingswereld van de kinderen en het werk van diverse kunstenaars. Zo is kunst niet iets elitairs maar bevind het zich in het leven van iedereen.

Op de BSO heb ik de Knutselbubbel gegeven, de 4, 5 jarige cursus en aankomende periode start ik de Kunstbende. Vaak sla ik achterover van de mooie verhalen en inzichten die de kinderen opdoen tijdens het maken. De oneindige fantasie en enthousiasme krijgen vorm en hier word ik ontzettend gelukkig van.

Mary Janssen

Basketball

Docente

Mijn verhaal

Hoi. Ik ben Mary Janssen en enthousiast over het beeldend werken. Dat wil ik graag met je delen! Ik houd zelf van tekenen, schilderen en maak ook films en foto’s en vooral vind ik het leuk het experiment aan te gaan. Ik word er blij van als ik ook een ander de verrassing daarvan kan laten ervaren waarbij jouw verbeelding het werk doet.

Als docent beeldende kunst geef ik les aan kinderen en volwassenen waarbij ik verschillende media en technieken aan bod laat komen, daarbij uitgaand van een thema, een kunstenaar of de techniek zelf. In mijn atelier in Utrecht maak ik autonoom werk waarbij ook mijn liefde voor dans om de hoek komt kijken.

Een andere passie van mij is basketbal. Ik speel al vanaf mijn jeugd basketbal met veel plezier. Ik houd van de snelheid, techniek, tactiek en vooral het samenspel. Samen met je team er voor gaan, het beste van jezelf en de ander aanspreken zijn de mooie kanten van deze teamsport. Je leert omgaan met spanning, letterlijk en figuurlijk vallen en opstaan, verlies te incasseren, winst te vieren en te delen, en met respect met elkaar om te gaan.

Het lijkt me leuk je te ontmoeten!

Melde van Dijk

Kleuter cursus

Docent

Mijn verhaal

Hoi, ik ben Melde en ik ben vakleerkracht muziek in het basisonderwijs. Eerst ben ik afgestudeerd op het HBO als Muziektherapeut, en daarna heb ik een opleiding aan het Conservatorium gedaan om ook muziekdocent te worden. Elk jaar volg ik steeds bijscholingen om inspirerend en vernieuwend te blijven werken. Sinds al heel wat jaartjes geef ik met veel plezier muzieklessen aan de groepen 1 t/m 8 op verschillende scholen. Ook geef ik muziek cursussen en ukelele les na
schooltijd. Met kinderen werken geeft mij veel voldoening: kinderen in mijn muzieklessen zijn onderzoekend, spontaan, leren graag en creëren verrassende dingen. Ik vind het altijd een leuke uitdaging om kinderen met elkaar plezier te laten hebben terwijl ze zich in verbinding met elkaar muzikaal kunnen uitdrukken. Creatief bezig zijn is mijn
speerpunt: nieuwe dingen ontdekken of zelf maken/ verzinnen. Het leuke is dat als je goed samenwerkt in de muziek, het ook nog eens fantastisch gaat klinken! Het lijkt me inspirerend om ook op de cursus BSO ukelele les te komen geven aan
een enthousiaste groep kinderen. Met plezier maken en in contact met elkaar zijn, staan bij mij voorop, en kijk eens hoe snel en met gemak je zo nieuwe muzikale vaardigheden leert! Voor je het weet kun je al 10 liedjes op de ukelele spelen, en erbij zingen. Op naar een geweldige voorstelling met misschien wel 10 ukeleleles!

Michelle Buffart

Griftpark, Zimihc

Coördinator, docente Magische wandlamp

Mijn verhaal

Ik ben Michelle, ik ben coördinator en docent.

Ik was eerst 4 jaar coördinator op Parnassos maar nu al weer een jaar op Voorwaarts.

Afgelopen blok gaf ik Knutselbubbel. Met de kinderen maakte ik elke week iets anders en nieuws. Komend blok geef ik: Huis én muis. Hierbij gaan de kinderen ook van alles zelf maken aan de hand van voorbeelden en naar eigen idee.

Ik werk vanaf 2017 voor de CursusBSO en ik heb het hier erg naar mijn zin, omdat ik veel vrijheid heb en er veel mogelijk is.

Van oorsprong ben ik Creatief therapeut, Beeldend. Daardoor heb ik aardig wat ervaring met diverse materialen en technieken. Op www.michellebuffart.com kun je mijn eigen schilderijen vinden. Ik heb al veel gewerkt in de kinderopvang, op het kinderdagverblijf en op het kinderinternaat. Ook heb ik in de horeca gewerkt, op de Hogeschool en in diverse winkels zoals bijvoorbeeld; Kitsch Kitchen & Ekoplaza.

Verena Willemse

4- en 5-jarigen donderdag

Docente

Mijn verhaal

Hoi, ik ben Verena en ik ben kunstenares en docente met een groen hart. Ik ontwikkel en verzorg bijzondere kunstprojecten op maat voor alle leeftijden.

Aan de hand van een gewenst thema, materiaal of techniek verzorg ik lessen waarbij kinderen hun eigen creativiteit ontdekken en ontwikkelen. Ook de koppeling aan lesstof van diverse schoolvakken is mogelijk. Hierdoor ontstaat verdieping van kennis en leren kinderen met plezier, terwijl ze ervaren wat kunst voor hen kan betekenen.

Vaak leg ik verbanden met techniek, wetenschap en natuureducatie. Het doen van proefjes en onderzoek hoort daar natuurlijk bij en is hartstikke leuk! Duurzaamheid vind ik heel belangrijk en dat zie je duidelijk terug in het materiaalgebruik.

In de workshops zijn het creatieve proces en het eindresultaat even belangrijk. Ik vind niets mooier dan een kind dat glundert van trots over wat het heeft bereikt. Kom verzinnen, vergelijken, verbinden, vervormen en verwonder je!

Wietske Vogels

Circus, Koken en Bakken

Docente

Mijn verhaal

Ik ben Wietske Vogels, woon in Tienhoven en ben circustheatermaker. Uit wat ooit begon als een hobby vuurdansen, is mijn passie voor circus ontstaan.

In 2007 ben ik de opleiding ‘Circus and Performance Art’ aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg gaan volgen waar ik in 2011 afstudeerde. Sindsdien maak ik acts en voorstellingen voor festivals, theaters en scholen. Meestal voor familie- en kinderpubliek. Daarnaast geef ik af en toe les en workshops. Ik heb verschillende disciplines beoefend: zwaaiende en statische trapeze, cloud swing, tissue, verticaal touw, partner acrobatiek. Maar nu draait alles bij mij om cirkels. Mijn voornaamste circusspecialisaties zijn hula hoop, ring-manipulatie en luchtring.

Onlangs heb ik een clownsopleiding gedaan bij de School voor Clown & Leven hier in Utrecht. Erg leuk! Voordat ik de weg van het circus in ben geslagen heb ik gestudeerd en gewerkt in de zorg. Ik heb de opleidingen SPW en HBO-V afgerond en gewerkt in de verstandelijk gehandicapten zorg en kinderopvang.

Zjanna Hildebrand

Freesport/Spelletjes wereld, Voetbal, Sport & Spel

Docente

Mijn verhaal

Hoi! Ik ben Zjanna Hildebrand, 20 jaar en ik woon in Utrecht. Afgelopen schooljaar heb ik in Utrecht mijn Sportopleiding aan het ROC Midden Nederland afgerond. Hiervoor heb ik in het laatste jaar gymles gegeven bij twee basisscholen in Utrecht. Ik hou van voetbal, sporten en kinderen. Sinds ik heel klein ben is voetballen het allerliefste wat ik doe. De afgelopen 5 jaar is voetbaltraining geven ook een grote hobby geworden. Kinderen zijn geweldig! Lekker enthousiast, spontaan en eerlijk. Ik werk super graag met ze en wil hierbij (door te bewegen en te sporten) het beste uit ieder kind halen.

Zoë Reef

Streetdance

Docente

Mijn verhaal

Ik ben Zoë Reef, 25 en ik geef met plezier de streetdance cursus op de CursusBSO. Ik dans al sinds voordat ik kon lopen en heb me op veel verschillende stijlen gefocust. Met name urban stijlen (hiphop, freestylen, house en locking), maar ook bijvoorbeeld modern en whacking. Nu focus ik me vooral op het doorgeven aan de volgende generatie. Het blijft me iedere dag opniew inspireren om te zien hoeveel kinderen kunnen halen uit dans. Zelfvertrouwen, leren samenwerken en vooral spelen en uitproberen: wat kun je eigenlijk allemaal met je lichaam? Om bijvoorbeeld te zien hoe kinderen soms een les binnenkomen met: ik kan niet dansen, en de les uitlopen nadat ze hun moves aan de rest hebben laten zien, is geweldig.

Naast mijn werk op de CursusBSO focus ik me veel op jongeren en talentontwikkeling. Zo werk ik in een jongerencentrum en bij Stichting Dynamic Arts, waar we jongeren stimuleren om hun passie in urban arts te achtervolgen.

Xenia Wever

Capoeira en Patisserie

Docente

Mijn verhaal

Ik ben Xenia Wever en ik werk al een aantal jaren met veel plezier bij de CursusBSO. Naast het werk bij de BSO geef ik bijles aan kinderen van de basisschool. In de zomer werk ik vaak in een speeltuin. In mijn vrije tijd teken, schilder en lees ik graag. Verder beoefen ik nu al zo’n 6 jaar capoeira.

Een vriendin heeft ooit gezegd: ‘Ik kan me geen Xenia voorstellen zonder kinderen.’ Toch was het voor mij zoeken naar wat ik dan precies wilde “worden”. Ik heb mijn bachelor Pedagogische Wetenschappen afgerond en daarna mijn master Gezinspedagogiek en doe nu deeltijd pabo. Binnenkort mag ik mezelf een echte “juf” noemen.

Via Anne Renders ben ik een aantal jaar geleden bij de CursusBSO terechtgekomen. Ik ben één van de vaste “capoeirajuffen” bij de BSO maar ik geef ook weleens een andere cursus zoals Ontdek je talent. Daarnaast haal ik verschillende groepen kinderen op van school. In mijn cursussen is er natuurlijk een basis die ik de kinderen wil leren maar de precieze invulling van de cursus is elke keer anders, gebaseerd op wat de kinderen willen en kunnen.

Het werken met de kinderen op de BSO maakt mij gelukkig en in mijn werk probeer ik ook bij te dragen aan het geluk van de kinderen. Ik geniet elke keer weer evenveel van het geven van de cursussen als van de interactie met de kinderen. Geen enkel kind is hetzelfde en ook elke groep is anders. Dat vind ik interessant en leuk!

Als de kinderen het naar hun zin hebben, zich veilig voelen en zich gezien en gehoord voelen, als ik ze zie groeien, ben ik blij en is mijn doel bereikt!

Heeft u een vraag? neem dan gerust contact met ons op: