Docenten en medewerkers

Wil jij hier ook onder komen te staan? Kom dan bij ons solliciteren! Stuur een mailtje naar algemeen@cursusbso.nl

Alexis Moran

4 t/m 6 jarigen Engels

Docente

Mijn verhaal

Ik ben Alexis Moran, native speaker Engels en moeder van twee zoontjes die ik tweetalig opvoed. Ik heb 10 jaar werkervaring in de kinderopvang en geef sinds 2012 Engelse lessen aan kinderen.

Naast een bachelor Engels, heb ik de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk afgerond en een TEYL certificaat (Teaching English to Young Learners). Ik geef met veel plezier naschoolse Engelse lessen op scholen en BSO’s. Mijn lessen zijn speciaal ontwikkeld voor kleuters: wij zingen en knutselen veel tijdens de les. Meertaligheid bij kinderen en Engelse lessen geven zijn mijn passies. Wat leuk dat ik dit met de kinderen van de CursusBSO mag delen!

Angela Dirven

Circus en Acrobatiek

Docente

Mijn verhaal

Mijn naam is Angela Dirven en ik ben al jaren artiest/theatermaker en docent acrobatiek (en circus)

Toen ik eenmaal kennis maakte met partner-acrobatiek raakte ik besmet door het acrobatiek-virus. Partner-acrobatiek doe je zonder voorwerpen, dus alleen maar trucs met z’n twee of meer. Het is behalve een fysieke ook echt een sociale bezigheid.

Nadat ik gegrepen was door dat virus en ik ook talent bleek te hebben ging ik zo veel trainen dat ik al snel in een groepje kwam met acrobaten die daarmee optraden.  Dat wilde ik ook!
Mijn verlangen was zo groot dat het alle angsten (ik had nog nooit opgetreden voor publiek) opzij schoof en ik ging als een speer vooruit. Ik wilde alles leren.

Ik maak nu korte voorstellingen met acrobatiek, maar altijd met een theatrale lijn er in. Bijvoorbeeld als buitenaards wezen of  als etalagepop. Ook speel ik een soort van typetjes (stokstaartje, Siamese tweeling). Ik werk veel in het buitentheater, maar ook soms op scholen en andere evenementen. Inmiddels is mijn focus al een tijd aan het verschuiven en heb ik een clownsopleiding gevolgd. Dat was een nieuw soort virus en de clown in mij ontwaakte. En die probeer ik te verwerken in nieuwe voorstellingen. Een mooie nieuwe uitdaging.

Ik heb jaren gewerkt voor het jeugdcircus in Amsterdam (Circus Elleboog). En ik geef acrobatiekles aan volwassenen.

Ik vind het heel leuk om bij de CursuBSO een lange cursus te geven aan een kleine groep, want dan heb ik tijd om de kinderen te leren kennen. Dat maakt voor mij het les geven leuker en ik kan ieder dan ook de aandacht geven die hij/zij nodig heeft. Mijn streven is om ieder kind te kunnen laten groeien. Nieuwe trucjes leren is mooi en uitdagend en kan je zelfvertrouwen geven. Maar vooral dat ieder kind zijn/haar eigen mooie zelf kan zijn in de groep vind ik belangrijk. Creatief bezig zijn en spelen ook, want kinderen moeten al zoveel in deze tijd.

Acrobatiek is voor mij een  supermooie manier om hiermee bezig te zijn. Naast acrobatiek en clownen hou ik ook heel erg van dansen en zingen en ben ik heel graag in de natuur.

Anna Stam

Musical & Theaterdans

Docente

Mijn verhaal

Hoi, ik ben Anna! Ik ben opgeleid als theaterwetenschapper aan de UU, maar ik vind het veel leuker om creatief bezig te zijn met kinderen. Uit je hoofd en in je lijf! Ik geef al jaren met plezier musicalcursussen voor de CursusBSO. Het is namelijk ontzettend fijn om met een vaste groep enthousiastelingen toe te werken naar een musicalvoorstelling. Iedere keer is het weer een feestje om het fanatisme van de kinderen te merken wanneer we met elkaar aan het oefenen zijn. Met altijd weer een spetterend optreden als resultaat! Naast musicaldocent ben ik yogadocent en geef ik graag yogalessen op scholen en na schooltijd. Deze twee disciplines zijn een mooie aanvulling op elkaar. Waar een theaterles naar buiten is gericht, is een yogales meer naar binnen gericht. Wederom uit je hoofd en in je lijf!

Anne Renders

Capoeira gevorderden

Docente

Mijn verhaal

Met een dansachtergrond ben ik in 1999 gestart met capoeira aan het UCK bij Grupo Capoeira Brasil in Utrecht. Ik heb hiertoe besloten na het zien van een spectaculair optreden van deze groep. Het raakte me meteen en het was voor mij meteen duidelijk dat ik dat wilde gaan doen.

De cursus capoeira past enorm goed bij mensen met een speels karakter (en dus ook kinderen). Ik vind het doceren van capoeira inspirerend omdat kinderen minder remmingen/angsten hebben en geloven dat ze alles kunnen. Bij capoeira is dergelijk lef handig. Het is prachtig om mee te maken hoe kinderen door middel van capoeira zichzelf, hun lichaam, hun krachten leren kennen en hun valkuilen overwinnen. Daarom geef ik al zoveel jaar met veel plezier les aan de leuke kids van de CursusBSO.

Annick Scheerder

Natuur ín en óp papier

Docente

Mijn verhaal

Hallo! Ik ben Annick, ik ben beeldend kunstenaar en docent beeldende kunst. Ik ben 32 jaar en mijn lievelingskleur is glitter. Mijn kunst is heel divers; ik teken, schilder en ben gek op knutselen. Sinds kort ben ik ook bezig met grafische technieken, zoals etsen, zeefdrukken en linosnedes.

Het allermooiste wat er bestaat is iets maken van niets, het idee uit je hoofd halen en in de echte wereld plaatsen. Ik kijk er naar uit om jullie hierbij te helpen! Dit doe ik met verschillende werkvormen om vette verhalen te bedenken en door een heleboel verschillende kunsttechnieken uit te proberen.

Naast mijn werk als kunstenaar en bij de CursusBSO werk ik ook bij het Rijksmuseum als docent, ik geef daar kunst workshops en rondleidingen aan kinderen van groep 5 tot en met 8. Dus hou je van verhalen over geschiedenis en kunst, dan kan ik je daar ook heel veel over leren!

Bente Wilms

Bente Wilms

Natuur ín en óp papier

Docente

Mijn verhaal

Hoi! Ik ben Bente, in 2016 afgestudeerd aan HKU Fine Art en actief als autonoom kunstenaar in mijn eigen atelier. Tekenen doe ik al sinds ik een krijtje kan vasthouden en dit beperkt zich inmiddels niet meer tot een a4tje, maar vult soms letterlijk een hele ruimte.

Met mijn passie en kennis van kunst doe ik graag meer. Sinds enkele jaren geef ik workshops in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Ik word blij van het creatief bezig zijn met kinderen en vind het leuk om prikkelend lesmateriaal te ontwikkelen. In 2021 ben ik daarom gestart met een aanvullende opleiding aan de HKU om kunst docent te worden.

Wat ik wil overdragen in mijn lessen is het plezier van het maken, dat in kunst van alles mogelijk is en dat het een spannende manier kan zijn om jezelf te ontdekken en te uiten. Experiment, proces en persoonlijke ontwikkeling zijn voor mij belangrijke waarden. Geen goed of slecht en fouten maken hoort erbij.

Mijn beeldend werk is te bekijken op bentewilms.nl

Biniam Berhé

Freesports

Docent

Mijn verhaal

Ik ben Biniam Berhe Hail, 22 Jaar oud en ik doe de opleiding sport en bewegen. Ik vind bewegen heel leuk, daarom probeer ik ook dingen te doen die iets met bewegen te maken hebben. Mijn hobby’s zijn hardlopen en voetbal.

Cathelijne Kooi - van Dongen

Kidslab elektrisch 2.0

Docente

Mijn verhaal

Mijn naam is Cathelijne en ik ben moeder van twee kinderen, die bij de CursusBSO verschillende cursussen volg(d)en. Als ouder ben ik blij met dit concept van opvang en cursus inéén, en ik vind het dan ook erg leuk dat ik daar nu zelf onderdeel van mag zijn.

Ik heb een technische achtergrond in Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft, en ben daarna overgestapt naar verschillende delen van het onderwijs, waaronder het primair onderwijs en de huiswerkbegeleiding. Nu begeleid ik kinderen tijdens technische worshops bij het KidsLab van de Bibliotheek Neude, of help ik ze verder bij een eigen project. Ik vind het heerlijk om met jonge kinderen te werken, kennis over te brengen en ze te zien ontdekken en groeien.

Een speciale band heb ik met 4- en 5-jarigen. Zet mij tussen een groep kleuters, en ik voel me als een vis in het water. Ik kan genieten van hun fantasiewereld en hun eerlijkheid (wat ze van dingen vinden), en zing en beweeg graag met ze tijdens mijn lessen.

Creatief blijf ik me graag ontwikkelen. Tijdens het eerste jaar Beeldende Kunst aan de HKU heb ik geleerd om op een andere manier naar de wereld om ons heen te kijken, en heb ik nieuwe materialen en technieken ontdekt zoals boekbinden.

In mijn vrije tijd wandel ik graag. Afgelopen zomer zijn we met het gezin het Pieterpad gestart vanuit Maastricht. Hopelijk komen daar binnenkort weer wat kilometers bij en als we dan onderweg ook nog een geocache vinden, is de wandeling compleet.

Chahna Willemsen

Parnassos

Coördinator

Mijn verhaal

Ik ben Chahna, 26 jaar en heb het altijd al leuk gevonden om met kinderen te werken. Ik vind het gaaf om kinderen te stimuleren om de wereld te onderzoeken en van alles een spelletje te maken. Ik ben opgegroeid in Utrecht en heb hier Culturele Maatschappelijke Vorming gestudeerd aan de Hogeschool Utrecht.

Ik hou van koken, schilderen en net zoals de kinderen bij ons op de BSO, de wereld ontdekken.

Eemke Koppelman

Willie Wortel op avontuur: Survival!

Docente

Mijn verhaal

Als kind was ik altijd aan het onderzoeken en uitvinden, dingen uit elkaar aan het halen en nieuwe dingen maken van de onderdelen. Knutselen was mijn lust en mijn leven, en dat is het eigenlijk tot op de dag van vandaag gebleven!

Zo ben ik na de PABO de kunstacademie gaan doen en in het bijzonder theatervormgeving, omdat daar alles wat ik leuk vind samenkomt: verhalen verzinnen, nieuwe werelden creëren en dat liefst samen met een groep mensen doen. Bovendien was het ook heel praktisch: decors verzinnen en bouwen, kostuums bedenken en maken, etc.

Inmiddels heb ik sinds 1994 een eigen bedrijf: Eemke Koppelman Createur d’Ambiance, dienstverlening voor uitvoerende kunst. Naast theatervormgeving doe ik veel decoratiewerk voor feesten en evenementen, muurschilderingen e.d.

Maar het lesgeven aan kinderen is mij ook altijd blijven boeien en naast mijn theaterwerk ben ik dit blijven doen als creatieve workshopbegeleider, als techniek-docent en op kinderfeestjes. Meestal creatieve lessen, maar de laatste jaren ook techniek en wetenschap. In het schooljaar ’12-’13 gaf ik techniek- en wetenschapsles op een basisschool bij groep 1/2 t/m 6.

Bij mij staat niet het eindresultaat centraal, maar de weg ernaartoe. Nieuwsgierigheid is hierbij het belangrijkste: vragen stellen en uitproberen, zo kom je erachter hoe iets werkt en waarom en of het ook anders kan.

Hedda van der Kwast

Turnen

Docente

Mijn verhaal

Ik ben Hedda van der Kwast en woon in Zeist. Heb 4 kinderen (14,17,19 en 21 jaar). Ik geef nu 10 jaar Turnlessen en ouderkindgym bij verschillende verenigingen. Verder geef ik hockeytraining vele uren per week. Turnles geven op de cursus Bso is voor mij weer een hele nieuwe uitdaging. Ik heb er zin in om met de kids aan het werk te gaan en uit iedereen het beste te halen waarbij plezier voorop staat.

Iris Remmelink

Basketbal

Docente

Mijn verhaal

Ik ben Iris Remmelink. Ik woon in Utrecht en speel competitie bij Bulls in de eerste klasse. Ik ben fanatiek basketbalster en altijd gedreven om beter te worden. Het belangrijkste vind ik plezier in het spel. Uit ervaring weet ik dat positiviteit in het veld ook zorgt voor beter spel en vaker winnen. Samenspel, elkaar aanmoedigen en ieders kwaliteiten benutten, dat ik waar het basketballen in een team om draait.

Lizet Willems

Zimihc

Coördinator

Mijn verhaal

Mijn naam is Lizet, ik heb theater met de paplepel ingegoten gekregen. Mijn beide ouders zijn dramadocent en namen mij van jongs af aan mee naar vele voorstellingen. Ik ben bij wijze van spreken opgegroeid in de coulissen van het theater.

Ik heb veel toneelgespeeld, lesgegeven en theatervoorstellingen gemaakt. Wanneer ik met een nieuwe groep begin, kijk ik eerst goed wie de kinderen zijn en wat zij kunnen en willen. Op deze manier kan ik zien wat zij willen en kunnen leren.

Ik vind het heel belangrijk dat de sfeer in de groep fijn is. In een veilige, warme omgeving groeit je zelfvertrouwen en zit je lekkerder in je vel. Dit heb ik met name geleerd bij mijn opleiding Culturele Maatschappelijke Vorming. Als dit aan de orde is kan je ook veel beter toneelspelen. Ik hou zelf vooral van toneelstukken waarbij het publiek zich helemaal kan inleven in het spel en de emoties van de acteurs. In de vorige periode heb ik dramales gegeven aan kinderen van 4 en 5 jaar en hier gaat het mij meer om emoties te leren kennen, dieren en mensen na te kunnen doen en zelfverzekerder te worden met bewegen en spreken.

Marné van Venendaal

Tinkelbel recycelt wel

Docent

Mijn verhaal

Hoi, mijn naam is Marné van Veenendaal.n Creëren en creatief bezig zijn, en met name dit met kinderen te doen, in een ontspannen setting, zit mij in het bloed. In plaats van voor de klas te gaan staan, na mijn opleiding Handvaardigheid, koos ik ervoor creatieve cursussen te maken en deze te geven in buurthuizen en in mijn atelier. Na een korte periode op de kunstacademie, maar vooral na deelgenomen te hebben aan de Vrije Academie voor Beeldende Kunst in Driebergen en kennismaking met mozaïek uit Marokko is hierop de nadruk komen liggen en liet ik mijn portret- en modelboetseeractiviteiten, na ruim 15 jaar voor wat het was. Mijn bedrijfsnaam veranderde van ‘Atelier Vieze handen’ in ‘Mozaïekmonumenten’. Ik werkte een aantal jaar voor het UCK als beeldend docent, gaf kindercursussen in Bunnik en ben op bso’s gaan werken. In het werken met kinderen heb ik altijd veel plezier, door hun speelsheid, spontaniteit, leergierigheid en ongebreidelde fantasie. Ik vind het leuk hen nieuwe dingen aan te leren, hen tegelijkertijd vrij te laten in de uitvoering van een opdracht, en ondertussen tips aanreiken of vragen te stellen over hun werk. Ik geef cursussen, workshops, verjaardags- en familiefeestjes, bedrijfsuitjes en heb mozaïekprojecten i.s.m. met scholen of organisaties, zoals bijvoorbeeld het maken van mozaïekbanken en de 17 mozaïektegels op de Croeselaan, die het SDG mozaïekpad (Sustainable  Development Goals) vormen. Leuk om eens overheen te lopen.

Reizen, kunstenaars, de seizoenen van het jaar en een bewustzijn van de consumptiemaatschappij versus duurzaamheid, zijn mijn inspiratie. In mijn mozaïeken maak ik, o.a. gebruik van oud porselein en aardewerk. Ook in ‘Tinklebell recycled wel’, wil ik, naast het werken met natuurlijke- en nieuwe materialen, ook ‘kunst’ maken met de kinderen van gerecycled materiaal.

Margriet Pen

Knutselbubbel en Textiel atelier

Coördinator en Docente

Mijn verhaal

Mijn naam is Margriet Pen, ik ben 55 jaar en moeder van drie volwassen kinderen en oma van twee kleinzoons. Ik kom uit Zutphen en groeide op bij ouders die creativiteit door de pap van alle kinderen mengden. Aan het eind van mijn kindertijd beheerste ik veel verschillende technieken en was mijn creativiteit makkelijk toegankelijk.

Ik ging in Utrecht aan de Hogeschool voor de Kunsten theater en drama studeren. Ik heb de opleiding met veel plezier gedaan en heel veel geleerd, maar het bleek tijdelijk leuk. Ik ben altijd blijven maken en zo werd ik steeds beter in de technieken die ik al beheerste en leerde ik, waar me dat leuk leek of nodig was, nieuwe bij.

Dat bleef niet onopgemerkt en dus werd ik gevraagd om op de school van mijn kinderen vormgevingsklusjes te doen en met de leerkracht van groep 7 samen de handenarbeidlessen mee te bedenken en geven. Daarna werd het steeds meer: een vormgevingsopdracht, een baantje op een andere school, workshops als vakleerkracht op verschillende BSO’s, open atelier in mijn eigen huiskamer en ruim 5 jaar als pedagogisch medewerker op een gewone BSO, met de nadruk op knutselen. Kortom, een schat aan leermomenten en een bak aan ervaring.

Ik heb bijzonder veel plezier in het werken met kinderen. Ik hou ervan de eigenheid van elk kind aan te spreken en te stimuleren. Technieken aanleren vind ik belangrijk, ik hou er van ze iets te laten maken waar ze trots op zijn, op de grens te werken van wat ze al kunnen. Daarnaast leer ik ook van kinderen, elke dag opnieuw.

Op de CursusBSO geef ik textiele werkvormen. Hergebruik heeft daarin zeker een plek, want dat doe ik eigenlijk het liefst: van iets ouds weer iets mooi nieuws (laten) maken.

Mary Janssen

Assistent Voorwaarts

Docente

Mijn verhaal

Hoi! Mijn naam is Mary en ik ben enthousiast over beeldend en creatief werken. Dat wil ik graag met je delen! Ik houd zelf van tekenen, schilderen en maak ook films en foto’s en vooral vind ik het leuk het experiment aan te gaan. Ik word er blij van als ik ook een ander de verrassing daarvan kan laten ervaren waarbij jouw verbeelding het werk doet.
Aanvankelijk ben ik afgestudeerd als voedingskundige in Wageningen en werkte ik in internationale gezondheidsprojecten. Na een tweede studie aan de kunstacademie in Arnhem heb ik mijn passie voor kunst pas echt leren ontdekken en uitbouwen. Als docent beeldende kunst geef ik les aan kinderen en volwassenen waarbij ik verschillende media en technieken aanbod laat komen, daarbij uitgaand van een thema, een kunstenaar of de techniek zelf.
In mijn atelier in Utrecht maak ik autonoom werk waarbij ook mijn passie voor dans om de hoek komt kijken.
Verder houd ik van natuur, hiken, wandelen en sportief bezig zijn.
Het lijkt me leuk je te ontmoeten!

Melissa Gijsberts

Droomwereld

Docent

Mijn verhaal

Volgt nog

Michelle Buffart

Voorwaarts

Coördinator, docente Huis en Muis

Mijn verhaal

Ik ben Michelle, ik ben coördinator en docent.

Ik was eerst 4 jaar coördinator op Parnassos maar nu al weer een jaar op Voorwaarts.

Afgelopen blok gaf ik Knutselbubbel. Met de kinderen maakte ik elke week iets anders en nieuws. Komend blok geef ik: Huis én muis. Hierbij gaan de kinderen ook van alles zelf maken aan de hand van voorbeelden en naar eigen idee.

Ik werk vanaf 2017 voor de CursusBSO en ik heb het hier erg naar mijn zin, omdat ik veel vrijheid heb en er veel mogelijk is.

Van oorsprong ben ik Creatief therapeut, Beeldend. Daardoor heb ik aardig wat ervaring met diverse materialen en technieken. Op www.michellebuffart.com kun je mijn eigen schilderijen vinden. Ik heb al veel gewerkt in de kinderopvang, op het kinderdagverblijf en op het kinderinternaat. Ook heb ik in de horeca gewerkt, op de Hogeschool en in diverse winkels zoals bijvoorbeeld; Kitsch Kitchen & Ekoplaza.

Sylvia van Ark

Samen leren denken

Docent

Mijn verhaal

Mijn naam is Sylvia van Ark en ik ben kinderfilosoof. Al heel lang ben ik verwonderd over de vaak originele, creatieve en verbazingwekkend slimme redeneringen en vragen van kinderen. Daar wilde ik graag meer ruimte voor geven, en leren hoe je filosofische gesprekken met kinderen kunt begeleiden en stimuleren. Daarom ben de beroepsopleiding ‘filosoferen met kinderen en jongeren’ gaan volgen aan de ISVW (Internationale school voor wijsbegeerte) in Leusden.

Na verschillende stages op zowel basisscholen als voortgezet onderwijsscholen en het behalen van de beroepsopleiding in maart dit jaar, ben ik er helemaal klaar voor om met meer groepen kinderen aan de slag te gaan. Dit doe ik vanuit mijn eigen bedrijf Denkstudio, en naast mijn baan als teamleider en museumdocent bij Paleis Het Loo. Ik ben woonachtig in Apeldoorn, 44 jaar en moeder van 3 kinderen van 16, 17 en 21 jaar. En ook bij ons aan de keukentafel wordt af en toe met veel plezier, flink gediscussieerd en gefilosofeerd.

Verena Willemse

4- en 5-jarigen donderdag

Docente

Mijn verhaal

Hoi, ik ben Verena en ik ben kunstenares en docente met een groen hart. Ik ontwikkel en verzorg bijzondere kunstprojecten op maat voor alle leeftijden.

Aan de hand van een gewenst thema, materiaal of techniek verzorg ik lessen waarbij kinderen hun eigen creativiteit ontdekken en ontwikkelen. Ook de koppeling aan lesstof van diverse schoolvakken is mogelijk. Hierdoor ontstaat verdieping van kennis en leren kinderen met plezier, terwijl ze ervaren wat kunst voor hen kan betekenen.

Vaak leg ik verbanden met techniek, wetenschap en natuureducatie. Het doen van proefjes en onderzoek hoort daar natuurlijk bij en is hartstikke leuk! Duurzaamheid vind ik heel belangrijk en dat zie je duidelijk terug in het materiaalgebruik.

In de workshops zijn het creatieve proces en het eindresultaat even belangrijk. Ik vind niets mooier dan een kind dat glundert van trots over wat het heeft bereikt. Kom verzinnen, vergelijken, verbinden, vervormen en verwonder je!

Wietske Vogels

Hoelahoep, Koken en Bakken

Docente

Mijn verhaal

Ik ben Wietske Vogels, woon in Tienhoven en ben circustheatermaker. Uit wat ooit begon als een hobby vuurdansen, is mijn passie voor circus ontstaan.

In 2007 ben ik de opleiding ‘Circus and Performance Art’ aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg gaan volgen waar ik in 2011 afstudeerde. Sindsdien maak ik acts en voorstellingen voor festivals, theaters en scholen. Meestal voor familie- en kinderpubliek. Daarnaast geef ik af en toe les en workshops. Ik heb verschillende disciplines beoefend: zwaaiende en statische trapeze, cloud swing, tissue, verticaal touw, partner acrobatiek. Maar nu draait alles bij mij om cirkels. Mijn voornaamste circusspecialisaties zijn hula hoop, ring-manipulatie en luchtring.

Onlangs heb ik een clownsopleiding gedaan bij de School voor Clown & Leven hier in Utrecht. Erg leuk! Voordat ik de weg van het circus in ben geslagen heb ik gestudeerd en gewerkt in de zorg. Ik heb de opleidingen SPW en HBO-V afgerond en gewerkt in de verstandelijk gehandicapten zorg en kinderopvang.

Zoë Reef

Streetdance

Docente

Mijn verhaal

voglt nog.

Xenia Wever

Capoeira beginners en Patisserie

Docente

Mijn verhaal

Ik ben Xenia Wever en ik werk al een aantal jaren met veel plezier bij de CursusBSO. Naast het werk bij de BSO geef ik bijles aan kinderen van de basisschool. In de zomer werk ik vaak in een speeltuin. In mijn vrije tijd teken, schilder en lees ik graag. Verder beoefen ik nu al zo’n 6 jaar capoeira.

Een vriendin heeft ooit gezegd: ‘Ik kan me geen Xenia voorstellen zonder kinderen.’ Toch was het voor mij zoeken naar wat ik dan precies wilde “worden”. Ik heb mijn bachelor Pedagogische Wetenschappen afgerond en daarna mijn master Gezinspedagogiek en doe nu deeltijd pabo. Binnenkort mag ik mezelf een echte “juf” noemen.

Via Anne Renders ben ik een aantal jaar geleden bij de CursusBSO terechtgekomen. Ik ben één van de vaste “capoeirajuffen” bij de BSO maar ik geef ook weleens een andere cursus zoals Ontdek je talent. Daarnaast haal ik verschillende groepen kinderen op van school. In mijn cursussen is er natuurlijk een basis die ik de kinderen wil leren maar de precieze invulling van de cursus is elke keer anders, gebaseerd op wat de kinderen willen en kunnen.

Het werken met de kinderen op de BSO maakt mij gelukkig en in mijn werk probeer ik ook bij te dragen aan het geluk van de kinderen. Ik geniet elke keer weer evenveel van het geven van de cursussen als van de interactie met de kinderen. Geen enkel kind is hetzelfde en ook elke groep is anders. Dat vind ik interessant en leuk!

Als de kinderen het naar hun zin hebben, zich veilig voelen en zich gezien en gehoord voelen, als ik ze zie groeien, ben ik blij en is mijn doel bereikt!

Heeft u een vraag? neem dan gerust contact met ons op: