Koken en bakken (vanaf groep 4)

Lijkt het jou leuk om zelf pizza, sushi, koekjes of cakejes te maken? In de cursus koken en bakken maken we verschillende heerlijke recepten. Hierbij leer je dingen zoals groentes snijden, met een weegschaal werken en wat een milliliter nou eigenlijk is.

We doen ook onderzoek naar de ingrediënten die we gebruiken en de gerechten die we maken. Waar komen ze vandaan, hoe komen ze hier en wat zit er allemaal in? Verder gaan we in deze cursus de uitdaging aan om alles zonder suiker te maken. Zo kom je er waarschijnlijk achter dat koekjes zonder suiker ook erg lekker zijn.

Tijdens het maken van de recepten werk je een aantal weken in hetzelfde groepje. Elke keer is er iemand anders de chef-kok. De chef-kok verdeelt de taakjes en zorgt dat iedereen iets te doen heeft. Zo kunnen jullie samen als echte koks heerlijke gerechten bereiden.

Bij deze cursus wordt dus veel geleerd, maar we maken vooral ook veel plezier. Zo wordt ‘zelfs’ de afwas leuk!

Doel van de cursus

  • (Zelfstandig) een recept lezen en dit volgen.
  • Werken met verschillende kooktechnieken.
  • Samenwerken aan eigen bak- en kookcreaties.
  • Leren over eten en gezonde(re) alternatieven voor suiker.

Docent

Meer informatie over de docent, Maartje Beem, kun je vinden op de docentenpagina.

Locatie

Na de planning wordt de locatie voor deze cursus bekendgemaakt. Een uitgebreide beschrijving van alle locaties, vind je onder locaties.

Kosten

Kijk hier voor de kosten.

Materiaalkosten

Voor deze cursus brengen wij maximaal €1,50 per keer extra aan kosten voor materiaal in rekening.

Heeft u een vraag? neem dan gerust contact met ons op: