Wonderlamp (vanaf groep 5)

In deze cursus (vorig blok Magische wandlamp) ga je zelf een ‘magische/wonderlijke’ 3D lamp met een eigen verzonnen voorstelling en thema maken. In ieder geval 1 hele mooie! Denk aan bijvoorbeeld een soort kijkdoos/ miniatuur wereldje met diepte en echt licht. Denk aan het programma klein maar fijn waar ze miniatuurtjes bouwen. Je gaat bijvoorbeeld een kamer, een muizenhuisje of een  jungle met dieren of een straatje met winkels of…(vul zelf in) maken.

Deze lamp komt aan de muur te hangen met jouw eigen ontwerp mét licht er in. We gaan gebruik maken van afvalmateriaal, fimo-klei, karton, verf, stof etc. Je schildert, creëert, tekent, knutselt. Je zal langer aan je lamp werken. Denk aan een soort atelier waar je met verschillende materialen aan het werk gaat. Je maakt mensjes, dieren van fimo-klei en zij gaan rol spelen in jouw wereld.

Hij is niet in een paar lessen af omdat hij extra bijzonder wordt en er iets leuks in kan gebeuren. Handig bij deze cursus is dan ook: geduld hebben, klein & fijn kunnen werken, veel fantasie en netjes kunnen werken. Om zo tot een geweldig eindresultaat te komen waar je trots op zal zijn als die ’s avonds aan de muur loopt te shinen!

Maak bij deze cursus jouw eigen wondere wereld die licht geeft!

Hoe ziet een les eruit

Er is geen hele vaste structuur, maar je zult wel van achter naar voren werken of bijvoorbeeld van binnen naar buiten. Het hoeft niet perfect, maar het is wel de bedoeling dat je alles netjes afwerkt. Of stel, je gebruikt iets van een dop, dan is het de bedoeling dat je niet meer ziet dat het een dop was.
Je gaat vanuit een eigen verhaal/ thema (denk bijvoorbeeld aan winter, Dino’s, sprookje, landschap o.i.d.) waar iets gebeurt aan het werk. Dan ga je schetsen maken en daarna begin je, na overleg met mij, aan jouw wonderlamp. Je zult veel lessen aan jouw lamp werken. En dus niet 1 lamp per week afmaken.
Iedereen werkt met dezelfde materialen of gebruikt dezelfde technieken, maar je werkt aan een eigen lamp. Als iedereen de verschillende technieken en materialen beheerst, dan kan iedereen op een gegeven moment tegelijkertijd met iets anders bezig zijn.

Doel van de cursus

  • Onderzoeken hoe je -wat je in je hoofd hebt- op papier krijgt
  • Eigen ideeën uitwerken
  • Fantasie gebruiken
  • Fijne motoriek toepassen
  • Goed leren dingen afmaken
  • Creatief en procesgericht
  • Zelf oplossingen bedenken
  • Overleggen
  • Netjes werken
  • In 3D door middel van gelaagdheid leren werken

Docent

Meer informatie over de docent, Michelle buffart, kun je vinden op de docentenpagina.

Locatie

Na de planning wordt de locatie voor deze cursus bekendgemaakt. Een uitgebreide beschrijving van alle locaties, vind je onder locaties.

Kosten

Kijk hier voor de kosten.

Materiaalkosten

Voor deze cursus brengen wij maximaal €1,90 per keer aan kosten voor materiaal in rekening.

Heeft u een vraag? neem dan gerust contact met ons op: