Willie Wortel gaat Goochelen

Je vraagt je natuurlijk af wat Goochelen met wetenschap te maken heeft…….

Best wel veel! Goochelaars creëren mysteries en wetenschappers lossen ze op.

Maar Goochelaars zijn eigenlijk ook een beetje wetenschappers : ze laten niet echt dingen zweven en verdwijnen. De natuurkundige wetten kunnen zij niet breken, ze laten je alleen denken dat ze dat doen. Voor een goede show hebben Goochelaars wetenschappelijke kennis nodig: beetje scheikunde en natuurkunde.

In deze cursus gaan we dus veel trucjes leren en iets over de wetenschappelijke achtergrond. Ook leren we iets over beroemde Illusionisten en hun geheimen.

En na afloop laat je iedereen verbaasd staan met je magische krachten.

Hoe ziet een les er uit

Elke les ziet er anders uit, maar we gaan wel veel Goocheltrucjes leren, en als je er zelf eentje weet dan kan je die aan de groep laten zien en als je wil, uitleggen, zodat iedereen hem daarna kan doen. We gaan ook Goochelspullen zelf maken en vooral veel lol hebben.

Doel van de cursus

De kinderen leren dat wetenschap overal is en het heel handig is om daar kennis van te hebben. Ook krijgen kinderen wat meer zelfvertrouwen als een Goocheltruc lukt en ze anderen verbaast kunnen laten staan.

Docent

Meer informatie over de docent, Eemke Koppelman, kun je vinden op de docentenpagina.

Locatie

De exacte locatie is opgenomen in ons cursusoverzicht. Een uitgebreide beschrijving daarvan en van de overige locaties, vind je onder locaties.

Kosten

Kijk hier voor de kosten.

Materiaalkosten

Voor deze cursus brengen wij maximaal €1,90 per keer aan kosten voor materiaal in rekening.

Heeft u een vraag? neem dan gerust contact met ons op: