Tinkelbel upcycelt wel

In deze cursus gaan we mooie dingen maken met oude spullen, upcyclen genoemd. Wat je allemaal kan doen met hergebruik van afvalmateriaal is verrassend. Denk bijvoorbeeld aan het maken van insecten, vogels en vissen. Een mozaïek maken van doppen (begin maar vast met sparen) of porselein en aardewerk. Het park in en bladeren en takken verzamelen voor een mandela. Een tekening maken met takjes of je kan zelf ook met ideeën komen en dan puzzelen we naar de uitvoerbaarheid ervan. Sieraden maken van oude fietsbanden en kettingen van vilt kan ook 🙂

Verloop van de cursus

Houd je van knutselen en van mooie dingen maken met gerecycled materiaal? Valt je lievelingskopje kapot en wil je er nog echt kunstwerk van maken? Dan is deze cursus met afwisselende materialen iets voor jou.  Met kleurige katoen, stiften, tijdschriften, scherven en plastic flessen (begin maar vast met verzamelen) gaan we de mooiste dingen maken. Denk aan een dromenmandala van een oude cd, een papiermozaïek, een mozaïekkunstwerk met echte tegels of objecten van plastic flessen. Daarnaast gaan we ook werken met schelpen, takjes en bladeren en maak je kennis met kunstenaars die ook op deze manier kunst maken.

Doel van de cursus

  • Kinderen kennis laten maken met recyclen van materiaal
  • Bewustwording van consumptiemaatschappij
  • Creativiteit ontplooien
  • Vindingrijkheid stimuleren
  • Actief bezig met kleurgebruik en compositie
  • Kennismaken met kunstenaars
  • Werken met natuurlijke materialen

Docent

Meer informatie over de docent, Marné van Veenendaal, kun je vinden op de docentenpagina.

Locatie

Na de planning wordt de locatie voor deze cursus bekendgemaakt. Een uitgebreide beschrijving van alle locaties, vind je onder locaties.

Kosten

Kijk hier voor de kosten.

Materiaalkosten

Voor deze cursus brengen wij maximaal €1,90 per keer aan kosten voor materiaal in rekening.

Heeft u een vraag? neem dan gerust contact met ons op: