Textiel Werkplaats (gr 4+)

Lijkt het jou leuk om je eigen sokpop, T-shirt of tasje te maken? In deze cursus gaan we aan de slag met lapjes stof, vilt, wol en met knopen, kralen en borduurgaren. Je mag ook zelf oude lapjes en knopen mee nemen die je mooi vindt. We gaan knippen en plakken, stempelen en verven op stof. Maar vooral ook naaien met naald en draad natuurlijk. We beginnen met een dikke naald en borduurgaren. Je leert simpele steken om lapjes stof aan elkaar te naaien en te versieren (borduren). Versieren doe je verder met kleine lapjes, wol, knopen, kralen enzovoort.

Hoe ziet een les eruit

Soms werken we een paar lessen aan een project, zodat je echt iets moois kan maken. Er is altijd een opdracht, maar je kan daar je eigen draai aan geven en het makkelijker of moeilijker maken. Voorbeelden zijn: een sokpop, dieren, tasje, speldenkussen, een schilderij van lapjes, slingers, je eigen print op een lap stof stempelen en daar dan iets van maken. En misschien heb je zelf ook nog een goed idee.

Doel van de cursus

  • eenvoudige handwerktechnieken leren
  • fijne motoriek ontwikkelen
  • creatief omgaan met de materialen (je eigen draai er aan geven)

Docent

Meer informatie over de docent, Angela Dirven, kun je vinden op de docentenpagina.

Locatie

Na de planning wordt de locatie voor deze cursus bekendgemaakt. Een uitgebreide beschrijving van alle locaties, vind je onder locaties.

Kosten

Kijk hier voor de kosten.

Materiaalkosten

Voor deze cursus brengen wij maximaal €1,90 per keer aan kosten voor materiaal in rekening.

Heeft u een vraag? neem dan gerust contact met ons op: