Teken je Wereld

Bij de cursus ‘Teken je Wereld’ gaan we een eigen boekje, een groot collage kunstwerk én een stop motion animatie maken. En dat allemaal van zelfgemaakte tekeningen. We gaan op zoek naar wat jij interessant, leuk of belangrijk vindt en van daaruit gaan we al tekenende op ontdekkingsreis. Experimenteren met materialen en technieken, het ontwikkelen van een eigen stijl en per ongeluk verhalen maken… Ben je benieuwd wat dat nou precies is en hoe je dat kunt doen? En, houd je van tekenen? Dan is deze cursus iets voor jou! Of je netjes en perfect kunt tekenen is totaal niet belangrijk, dus laat je daardoor vooral niet tegenhouden.

Hoe ziet een les eruit

De les start altijd met een inleiding. We bekijken dan voorbeelden, leg ik uit over materiaal, gaan we samen in gesprek over het onderwerp. Dan komt de kern: het uitvoeren. En vervolgens een afsluiting: opruimen en reflecteren.

Binnen een lessenserie (boekje/collage/animatie) zal de eerste les beginnen met een introductie tot wat we gaan maken; waar we naartoe gaan werken. Wat is een stop motion? Daarbij een instap-opdracht om een begin te maken. De lessen die daarop volgen zijn afwisselend experiment en verdieping. De laatste les(sen)
het samenbrengen van alles en het product af maken.

Doel van de cursus

  • Ontdekken wat jij graag tekent en op welke manier. Wat gaat er in jou om en wat vind jij belangrijk in de wereld om je heen?
  • Meer doen met tekenen dan gewoon een tekening maken.
  • Experimenteren met verschillende materialen en technieken.
  • Voor een langere tijd aan een proces werken.
  • Samenwerken aan een kunstwerk.
  • Elkaars werk bespreken en positieve feedback geven.
  • Foutjes durven maken en deze op een creatieve manier gebruiken.

Docent

Meer informatie over de docent, Bente Wilms, kun je vinden op de docentenpagina.

Locatie

Na de planning wordt de locatie voor deze cursus bekendgemaakt. Een uitgebreide beschrijving van alle locaties, vind je onder locaties.

Kosten

Kijk hier voor de kosten.

Materiaalkosten

Heeft u een vraag? neem dan gerust contact met ons op: