Pracht en Kraal (Groep 3+)

In deze cursus gaan de kinderen leren hoe ze zelf prachtige juwelen en sieraden kunnen maken. We gaan aan de slag met kralen, klei, edelsteentjes, touw, en nog meer om de mooiste armbanden, kettingen, ringen en oorbellen te maken. Tijdens de cursus werken de kinderen aan hun fijne motoriek en leren ze om wat zij mooi vinden om te zetten in iets fysieks.

Hoe ziet een les eruit

In deze cursus werken we vooral individueel, maar er komen ook een paar opdrachten in groepjes van 2 of 3 voorbij. Denk hierbij aan iets maken voor je maatje en daarbij goed luisteren naar wat hij/zij mooi vindt. Elke les gaan we een andere manier van sieraden maken ontdekken en door de weken heen gaan we ook wat langere projecten doen. Denk hierbij aan 2, max 3 lessen. De cursustijd heeft een eenvoudige opbouw. Eerst de uitleg en voorbeelden, daarna gaan we lekker aan de slag!

Wat kunnen jullie verwachten? Leuke creatieve lessen met veel eigen inbreng. De kinderen zijn vrij om de opdracht op hun eigen manier uit te voeren. Natuurlijk mogen ze zelf ook met ideeën komen en hun mooie creatie mee naar huis nemen.

Doel van de cursus

Ik wil de kinderen graag leren dat ze zelf heel veel moois kunnen maken. Ook wil ik ze laten zien dat je iets kleins zoals sieraden helemaal van jezelf kan maken, dat je er jezelf mee kan uiten.

 

Docent

Meer informatie over de docent, Julianna van Steen, kun je vinden op de docentenpagina.

Locatie

Na de planning wordt de locatie voor deze cursus bekendgemaakt. Een uitgebreide beschrijving van alle locaties, vind je onder locaties.

Kosten

Kijk hier voor de kosten.

Materiaalkosten

Voor deze cursus brengen wij maximaal €1,90 per keer aan kosten voor materiaal in rekening.

Heeft u een vraag? neem dan gerust contact met ons op: