Muziek PLUS (gr 3-5)

Een cursus waarbij gestart wordt met het ontwikkelen van de algemene muzikale vorming. Tijdens de cursus focussen we ons op verschillende aspecten van muziek: klank, toonhoogte, ritme, melodie en beweging bijvoorbeeld. We gebruiken volop verschillende kleine instrumenten, onze stemmen en natuurlijk ook onze lichamen om muziek te maken, erover te leren en ermee te experimenteren.

Er is in de cursus veel aandacht voor leren door te doen. Niet lang praten en staren naar muzieknoten, maar samen muziek beleven op een speelse, creatieve en uitdagende manier. Tijdens de cursus is er ook aandacht voor het zelf creëren van liedjes, zowel melodieën als teksten.

Bij deze cursus wordt toegewerkt naar een spetterende muzikale einduitvoering waarin zoveel mogelijk van alles dat tijdens de lessen is behandeld terugkomt. Bij de voorstelling wordt gewerkt met input van de kinderen zelf, zodat het echt hun eigen voorstelling wordt!

Op deze cursus kan in de volgende periode een vervolg gegeven worden, waarbij gastdocenten zullen worden uitgenodigd, die verschillende wat grotere instrumenten behandelen. O.a. gitaar, piano, blokfluit, viool, cello en percussie passeren de revue. Allerlei interessante feiten over het instrument zullen aan bod komen en de kinderen krijgen ook de kans er zelf op te spelen.

  • Proberen
  • Luisteren
  • Uitvoeren
  • Succes

Docent

Meer informatie over de docent komt binnenkort op de docentenpagina.

Locatie

Na de planning wordt de locatie voor deze cursus bekendgemaakt. Een uitgebreide beschrijving van alle locaties, vind je onder locaties.

Kosten

Kijk hier voor de kosten.

Heeft u een vraag? neem dan gerust contact met ons op: