Mijn Boek

De aller dikste dino encyclopedie, een stripverhaal over je oma, een kleurplaten boek met de beroemdste kunstwerken van de wereld, een atlas over jou fantasie wereld, een spionnenboek met geheimen vakken en codes. Dit zijn een aantal voorbeelden van wat jij mag maken bij de cursus Mijn boek. In de cursus leer je op verschillende manieren boekjes te maken. We gaan kijken naar wat jij leuk vindt en hier een boek over maken. Hou je bijvoorbeeld mega veel van je oma en van het lezen van strips? Dan is Oma + strip = Stripboek over Super Oma! Ik ga je dan alles leren over striptekenen en je gaat je oma onderzoeken.

De kinderen zullen in deze cursus worden aangespoord hun eigen interesses tevinden. Voor sommige zullen deze al duidelijk zijn, voor andere zal ruimte zijn om vragen te stellen en te onderzoeken, Wat vind ik belangrijk? Wat maakt me blij? Waar wil ik meer over weten? In de cursus zal er veel vrijheid zijn om te twijfelen, verschillende dingen te proberen, te mislukken, opnieuw te proberen en om trots op te zijn. We zullen verschillende onderzoeksmethode gaan gebruiken die er bij verschillende leeftijden er anders uit zullen zien, denk aan verzamelen, interviewen en het maken van mindmaps. Deze zullen we allemaal verwerken tot creatieve bundels en hun eigen beeldtaal gaan vinden bij hun interesse.

Hoe ziet een les eruit

In de cursus zal veel vrijheid zijn zodat de kinderen op eigen tempo hun boek kunnen maken. Ze bepalen zelf het tempo en hun leerweg. De docent zal afwisselend kleine opdrachtjes geven die hun helpen bij het maken van een boek en zal als een coach de kinderen helpen een aanmoedigen.

Doel van de cursus

In de cursus wil ik de kinderen laten ervaren hoe het is om van je eigen interesse iets maken waar je blij van word en dat je kan delen met andere. De kinderen zullen daarvoor zichzelf beter leren kennen en een beeldentaal om zich te uiten. De kinderen en ouders kunnen verwachten dat de kinderen aan de slag gaan met verschillende materialen, ze zullen lekker aan het knutselen zijn en daarnaast onderzoek doen naar hun interesse.

Docent

Meer informatie over de docent, Marijn van Wilsum, kun je vinden op de docentenpagina.

Locatie

Na de planning wordt de locatie voor deze cursus bekendgemaakt. Een uitgebreide beschrijving van alle locaties, vind je onder locaties.

Kosten

Kijk hier voor de kosten.

Materiaalkosten

Voor deze cursus brengen wij maximaal €1,50 per keer aan kosten voor materiaal in rekening.

Heeft u een vraag? neem dan gerust contact met ons op: