Kunstlab 2D

Bij Kunstlab 2D ga je te werk als een kunstenaar. Het werk van kunstenaars uit het verleden en uit het nu gebruiken we ter inspiratie. We ontdekken dat elke kunstenaar zijn eigen ideeën heeft en op een eigen manier materialen en technieken gebruikt. Dit ga jij ook over jezelf ontdekken! Door veel uit te proberen en te experimenteren tijdens de cursus, kom je erachter wat jij leuk vindt om te maken. Bovendien leer je veel over kunst en kunstgeschiedenis!

We maken gebruik van acryl en aquarel verf, houtskool, ecoline, potloden, inkt, krijt en nog meer. We schilderen met penselen, maar ook met een sponsje of een paletmes. We experimenteren met druktechnieken. We werken op papier maar ook op hout, karton of een ander materiaal. Een les zal er als volgt uitzien: we bekijken en bespreken een kunstenaar of kunststroming. Wat maakt die en waarom? Hoe en met welke materialen? Hierdoor krijg je zelf ideeën over wat je zou kunnen maken. Daarna ga je zelf aan de slag. De ene keer gaan we experimenteren en oefenen met materiaal, de andere keer werken we met een opdracht. Verschillende thema’s komen voorbij.

Hoe ziet een les eruit

Een les zal er als volgt uitzien: we bekijken en bespreken een kunstenaar of kunststroming. Wat maakt die en waarom? Hoe en met welke materialen? Hierdoor krijg je zelf ideeën over wat je zou kunnen maken. Daarna ga je zelf aan de slag. De ene keer gaan we experimenteren en oefenen met materiaal, de andere keer werken we met een opdracht. Verschillende thema’s komen voorbij.

Doel van de cursus

• Kennismaking met verschillende technieken en materialen om te tekenen, schilderen en drukken.
• Durven experimenteren: grenzen opzoeken van wat je al kan, iets nieuws ontdekken en jezelf verrassen.
• Gevoel ontwikkelen voor vorm, kleur en compositie.
• Het ‘vertalen’ van idee of gevoel naar beeld.
• Je leert verschillende kunststromingen en kunstenaars kennen.
• Deze stromingen en kunstenaars neem je mee in je eigen verbeelding.
• Plezier hebben!

Docent

Meer informatie over de docenten, Mary Janssen en Bente Wilms, kun je vinden op de docentenpagina.

Locatie

Na de planning wordt de locatie voor deze cursus bekendgemaakt. Een uitgebreide beschrijving van alle locaties, vind je onder locaties.

Kosten

Kijk hier voor de kosten.

Materiaalkosten

Voor deze cursus brengen wij maximaal €1,90 per keer aan kosten voor materiaal in rekening.

Heeft u een vraag? neem dan gerust contact met ons op: