Koken en bakken (vanaf groep 4)

Lijkt het jou leuk om te leren hoe je zelf de lekkerste koekjes en cakejes bakt? Of heb je altijd al eens zelf pizza, sushi of kaneelbroodjes willen maken? In de cursus koken en bakken maken we elke week heerlijke recepten. Hierbij leer je over de ingrediënten die we gebruiken en leer je verschillende kooktechnieken en kookweetjes, zoals groentes snijden, deeg kneden, met een weegschaal werken en wat een milliliter nou eigenlijk is.

Tijdens het maken van de recepten werk je een aantal weken in hetzelfde groepje. Elke keer is iemand anders de chef-kok. De chef-kok verdeelt de taakjes en zorgt dat iedereen iets te doen heeft. Zo kunnen jullie samen als echte koks heerlijke gerechten bereiden.

Bij deze cursus leer je dus heel veel, maar we maken vooral ook veel plezier. Zo wordt ‘zelfs’ de afwas leuk!

Hoe ziet een les eruit?

Elke les starten we gezamenlijk met het doornemen van het recept. Daarna gaat iedereen in zijn eigen groepje aan de slag. Als de baksels in de oven staan, is het tijd voor een afwas-feestje en mag je je recept in je eigen receptenboekje plakken. Ter afsluiting moeten de heerlijke creaties natuurlijk nog geproefd worden!

Doel van de cursus

  • (Zelfstandig) een recept lezen en dit volgen
  • Werken met verschillende kooktechnieken
  • Leren over de ingrediënten die we gebruiken
  • Samenwerken aan eigen bak- en kookcreaties

Docent

Meer informatie over de docent, Wietske Vogels, kun je vinden op de docentenpagina.

Locatie

De exacte locatie is opgenomen in ons cursusoverzicht. Een uitgebreide beschrijving daarvan en van de overige locaties, vind je onder locaties.

Kosten

Kijk hier voor de kosten.

Materiaalkosten

Voor deze cursus brengen wij maximaal € 2,- per keer extra aan kosten voor ingrediënten en materiaal in rekening.

Heeft u een vraag? neem dan gerust contact met ons op: