Kidslab: Werkplaats

Droom je weleens van het maken van een robotarm, waardoor vervelende klusjes doen leuker wordt? Zoals jouw vuile sokken in de was doen. Hoe zorg je er dan voor dat de zwaartekracht niet wint en je onderweg jouw sokken niet verliest?

In deze cursus gaan we allerlei technische werkstukken maken die bijvoorbeeld kunnen rijden, draaien, schieten of misschien wel licht geven. We gaan daarbij timmeren, schroeven en boren, werken met verschillende materialen zoals hout, karton en gerecyclede spullen en gebruiken hulpmiddelen zoals elastiek, touw en duct tape. Al onderzoekend leren we verschillende technieken toepassen en oplossingen verzinnen voor problemen die we tegenkomen.

Voorbeelden van de projecten die we kunnen gaan maken: een robothand, flipperkast, ballonwagen, knikkerbaan of grijparm. Ook mag je zelf met een idee komen. Dan gaan we bedenken welke materialen er nodig zijn en een plan maken hoe we het kunnen gaan bouwen.

Hoe ziet een les eruit

Aan het begin van de les krijg je uitleg over het project en het benodigde gereedschap. De rest van de les ben je lekker aan de slag en ga je materiaal ontdekken en technieken uitproberen.

Doel van de cursus

Kinderen – door middel van onderzoekend leren – plezier laten krijgen in wetenschap en techniek.

Docent

Meer informatie over de docenten, Cathelijne Kooi – van Dongen en Eemke Koppelman, kun je vinden op de docentenpagina.

Locatie

De cursus wordt gegeven bij Parnassos. Een uitgebreide beschrijving van alle locaties, vind je onder locaties.

Kosten

Kijk hier voor de kosten.

Materiaalkosten

Voor deze cursus brengen wij maximaal €1,90 per keer aan kosten voor materiaal in rekening.

Heeft u een vraag? neem dan gerust contact met ons op: