Kidslab: Papier (vanaf groep 3)

Met papier kun je mooie dingen maken, zoals een vogel van een vouwblaadje (origami), of een schildpad van opgerolde strookjes papier (papier filigraan). Maar wat als je die gevouwen vogel combineert met een beetje techniek zodat hij kan rondvliegen? Of dat de oogjes van de schildpad licht kunnen geven? Dan is dat platte simpele papiertje opeens een super kunstwerk geworden!

In deze cursus gaan we een mix maken van mooie en technische papierprojecten die bijvoorbeeld kunnen springen, draaien, schieten, of licht geven. We gaan daarbij vouwen, knippen, plakken, oprollen en misschien wel in papier naaien.

Maar wist je dat papier ook heel sterk kan zijn? Zo sterk dat het opgerold een stapel boeken kan dragen, dat je op een stoel van papier kan zitten, en dat je er prima een knikkerbaan van kan maken? Dat gaan we allemaal onderzoeken. Ook of we zelf papier kunnen maken.

Hoe ziet een les eruit

Aan het begin van de les krijg je uitleg over wat we gaan maken. De rest van de les ben je lekker aan de slag. De ene keer gezamenlijk om een materiaal en techniek te ontdekken, de andere keer individueel om al onderzoekend te leren.

Doel van de cursus

Kinderen plezier laten krijgen in wetenschap en techniek.

Docent

Meer informatie over de docent, Cathelijne Kooi – van Dongen, kun je vinden op de docentenpagina.

Locatie

De exacte locatie is opgenomen in ons cursusoverzicht. Een uitgebreide beschrijving daarvan en van de overige locaties, vind je onder locaties.

Kosten

Kijk hier voor de kosten.

Materiaalkosten

Voor deze cursus brengen wij maximaal €1,50 per keer aan kosten voor materiaal in rekening.

Heeft u een vraag? neem dan gerust contact met ons op: