Kidslab: Eureka, ik heb een idee!

Als je de wereld om je heen bekijkt alsof je deze voor de eerste keer ziet, kun je je van alles afvragen. Een man die zo om zich heen keek, was Leonardo da Vinci (1452- 1519). Hij ging niet naar school, maar leerde heel veel door heel nieuwsgierig te zijn. Door zich af te vragen waarom de dingen zijn zoals ze zijn, met name in de natuur. Dat was zijn leermeester.

Dit is een cursus voor kinderen die van alles willen weten. Bijvoorbeeld: hoe kan een vogel vliegen? Hoe werkt een fietswiel? Hoe kan je verf maken? Hoe kun je een brug maken zonder lijm? We gaan uitvindingen onderzoeken, eigen ideeën en oplossingen bedenken, maar vooral veel maken. Daarbij gaan we leren hoe je van een idee tot een ontwerp kunt komen door dingen uit te proberen en aan te passen.

Hoe ziet een les eruit

Vanuit een uitvinding van Leonardo da Vinci zal de les worden opgestart. Waar haalde hij de inspiratie vandaan, hoe kwam hij op het idee? Een ‘hoe kun je’- vraag, die hiermee in verband staat, zal worden voorgelegd. Waarna de kinderen individueel of in groepjes aan de slag gaan met ideeën verzinnen en uitproberen. De les zal worden afgerond met kijken naar elkaars ontwerpen.

Doel van de cursus

  • Vergroten van de interesse in Wetenschap en Techniek
  • Plezier hebben in het ontwerpen en maken van een prototype
  • Leren kijken naar je omgeving voor inspiratie
  • Leren doorzetten als het even tegenzit
  • Probleemoplossend leren denken
  • Hulp bieden aan anderen

Docent

Meer informatie over de docent, Cathelijne Kooi-van Dongen, kun je vinden op de docentenpagina.

Locatie

Na de planning wordt de locatie voor deze cursus bekendgemaakt. Een uitgebreide beschrijving van alle locaties, vind je onder locaties.

Kosten

Kijk hier voor de kosten.

Materiaalkosten

Voor deze cursus brengen wij maximaal €1,90 per keer aan kosten voor materiaal in rekening.

Heeft u een vraag? neem dan gerust contact met ons op: