Jouw perfecte Plaatje (vanaf groep 5)

Ben jij al foto’s aan het maken met je smartphone of tablet en wil je weten hoe je nóg mooiere plaatjes kan schieten? Of sta je nog aan het begin van je fotocarrière en ben je benieuwd naar de fotograaf in jezelf? Kom dan gezellig naar deze inspirerende cursus (smartphone)fotografie!

Samen gaan we bezig met wekelijkse creatieve opdrachten rondom thema’s en verschillende soorten fotografie zoals: portretten, actie/sportfoto’s, foodfotografie, natuur in de stad, je lievelingsdier, etc.
Ook kijken we naar compositie, kleur of zwart-wit, scherpte/beweging, licht/schaduw, en we gaan bezig met hoe we een verhaal kunnen vertellen met een foto(serie).

Dit alles mondt uit in een heuse foto-expositie waar hopelijk veel bezoekers op af gaan komen!

Hoe ziet een les eruit

We gaan met z’n allen elkaars foto’s van de opdracht van de vorige keer bekijken. Deze heb ik alvast voor je uitgeprint (soms bekijken we de foto’s ook alleen op een scherm) en dan bespreken wat we er zo bijzonder, interessant of mooi aan vinden. Daarna mag je de foto (of foto’s) in je plakboek plakken (dat je aan het begin van de cursus van ons hebt gekregen) en er bijvoorbeeld een titel/datum bij zetten, of je verhaal bij de foto. We doen zo weer inspiratie op voor de opdracht van deze week.

Met een kleine uitleg en een voorbeeldfoto gaan we dan b.v. (veilig) naar buiten voor een prachtige herfstfoto, naar eigen interpretatie. Deze mag in kleur, maar ook in zwart-wit. Wat gaat je onderwerp zijn? Of wil je een serie maken? Ondertussen mogen we elkaar helpen natuurlijk!

Na deze fotosessie zijn we binnen weer wat opgewarmd en praten we nog even na terwijl ik jullie foto’s met een kabeltje op de computer zet voor de bespreking van volgende week.

Doel van de cursus

  • Kinderen spelenderwijs leren over (de basis van) fotografie
  • Het ontdekken dat foto’s een verhaal (kunnen) vertellen
  • Creatief kijken en bezig zijn met beeld en kijken naar licht
  • Kijken naar de foto’s van elkaar en leren begrijpen hoe de ander ‘de wereld’ ziet
  • Veel plezier hebben met fotografie!

Docent

Meer informatie over de docent, Bernhard Fitzgerald, kun je vinden op de docentenpagina.

Locatie

Na de planning wordt de locatie voor deze cursus bekendgemaakt. Een uitgebreide beschrijving van alle locaties, vind je onder locaties.

Kosten

Kijk hier voor de kosten.

Materiaalkosten

Voor deze cursus brengen wij maximaal € 1,50 per keer aan kosten voor materiaal in rekening.
De bedoeling is dat de kinderen zelf een eigen smartphone meenemen, maar als er geen geregeld kan worden of vergeten wordt, dan hebben wij er ook nog een paar in bruikleen.

Heeft u een vraag? neem dan gerust contact met ons op: