Groen-Kriebels

Komt elke boom uit een klein zaadje? Waarom zijn bijen zo belangrijk voor ons? Welke beestjes ruimen het afval in de natuur op? Wat is plastic soep en wat kunnen we eraan doen? En ook: Wat is oppervlaktespanning? En hoe werkt isolatie?
Wil je daar meer van weten, proefjes doen over de natuur en creatief aan het werk gaan? Dan moet je bij GroenKriebels zijn!

Hoe ziet een les eruit

We nemen een kijkje in hoe geniaal de natuur in elkaar zit, leren over kringlopen en hoe deze werken. Dat doen we door goed naar de natuur te kijken, onderzoek te doen en aan de hand van experimenten. Je leert meer over hoe je beter voor de natuur kunt zorgen.

En over elk onderwerp maken we een leuke knutsel of kunstwerk. Voor de kunstwerkjes werken we veel met hergebruikte materialen, we brengen recycling en duurzaamheid in de praktijk!
We drukken op zelfgemaakt papier, maken kunstzinnige bijenhotels en bloempersen, gieten drijfkaarsen van oud kaarsvet, knutselen een ‘tuinkers-boot’ van lege melkpakken, tekenen met houtskool, schilderen en veel meer.

Krijg je al zin om mee te doen?

Doel van de cursus

  • Leren wat duurzaamheid is.
  • Waardering voor de natuur ontwikkelen.
  • Natuurlijke processen leren begrijpen.
  • Nieuwsgierigheid prikkelen door het doen van proefjes en experimenten.
  • Handvaardigheden ontwikkelen.
  • Creativiteit ontplooien.

Docent

Meer informatie over de docent, Verena Willemse van Wunderle, kun je vinden op de docentenpagina.

Locatie

Na de planning wordt de locatie voor deze cursus bekendgemaakt. Een uitgebreide beschrijving van alle locaties, vind je onder locaties.

Kosten

Kijk hier voor de kosten.

Materiaalkosten

Voor deze cursus brengen wij maximaal €1,- per middag extra aan kosten voor materiaal in rekening.

Heeft u een vraag? neem dan gerust contact met ons op: