Fotolab (gr 5+)

Maak jij ook vaak foto’s met jouw smartphone? Of zou je dat graag vaker willen doen? Tijdens deze cursus leer je simpele tips en tricks waarmee jij jouw foto’s nóg leuker en mooier maakt! Samen gaan we ons verwonderen over de mogelijkheden van de smartphone-fotografiewereld. Ontdek hoe je creatief kunt zijn met beeld en fotografie. Word een fotodetective, verhalenverteller, kunstenaar en ga aan de slag als een echte fotograaf.

Met je smartphone in je hand gaan we elke les op beeldsafari. Op inspirerende locaties leer je over de 5 basistechnieken: kleur, licht, vorm, ruimte en compositie. Hiermee leer je jouw eigen verhaal vertellen met foto’s. Zoeken we als een detective naar het passende plaatje of kun jij je fantasie kwijt in de oneindige mogelijkheden van fotoshop en maken we samen onze eigen coole stopmotion. En wat dacht je van fotograferen zonder camera, met alleen zonlicht op magisch fotogrampapier?

In deze cursus werken we toe naar een expositie van al het gemaakte werk. Naast het inrichten en maken van deze expositie, komt ook het presenteren en vertellen over jouw werk in de lessen aan bod.

Hoe ziet een les eruit

We starten met een uitleg over 1 van de 5 basistechnieken. We kijken naar verschillende fotografen en hoe zij deze technieken inzetten in hun foto’s. Vervolgens gaan we op verschillende locaties aan de slag vanuit kleine of grotere opdrachten. Er is veel ruimte voor experimenteren en jouw eigen ideeën. Aan het eind van een cursusdag kijken we samen terug op wat iedereen gemaakt heeft.

Doel van de cursus

  • Plezier krijgen/hebben/houden in het maken van foto’s.
  • (Samen)werken aan een eigen krachtige beeldtaal.
  • Op een andere manier naar dingen leren kijken.
  • Diverse fotografietechnieken leren kennen.
  • Stimuleren van creativiteit en eigenheid.
  • Out-of-the-box leren denken.

Docent

Meer informatie over de docent, Lieke Macville, kun je vinden op de docentenpagina.

Locatie

Na de planning wordt de locatie voor deze cursus bekendgemaakt. Een uitgebreide beschrijving van alle locaties, vind je onder locaties.

Kosten

Kijk hier voor de kosten.

Materiaalkosten

Er kan gebruik gemaakt worden van een eigen mobiele telefoon en er zijn een aantal in bruikleen. Voor deze cursus brengen wij maximaal €1,50 per keer aan kosten voor materiaal in rekening.

Heeft u een vraag? neem dan gerust contact met ons op: