De Tekenclub (vanaf groep 4)

Bij De Tekenclub kun je helemaal los gaan met tekenen. Je krijgt een eigen tekenset met kwalitatieve materialen – o.a. stevig tekenpapier, (kleur)potloden en fineliners – om mee te werken. Daarnaast gaan we ook nog aan de slag met houtskool, krijt en verf. Ik geef je opdrachten die je vanuit je eigen creatieve ideeën en fantasie kunt uitvoeren. Tijdens het tekenen begeleid ik je om je tekeningen nóg beter te maken.

Zo leer je onder andere hoe je portretten tekent, hoe je met schaduwen diepte kunt maken, hoe perspectief werkt en hoe je kleuren het beste kunt gebruiken. Daarbij teken je in je eigen tempo, maar word je ook uitgedaagd om je tekeningen zo goed mogelijk uit te werken. Er is ruimte voor je eigen wensen. Wil jij graag leren hoe je een stripverhaal tekent? Dan ga je daarmee aan de slag!

Je leert goed kijken, naar je eigen tekening, naar de wereld om je heen en ook naar de kunstwerken van kunstenaars. We tekenen binnen, maar zullen ook op pad gaan om buiten het landschap te tekenen. 

Hoe ziet een les eruit

Tijdens de cursus werk je individueel aan je eigen tekening, dit doen we gezellig met de groep aan tafel, zodat we elkaar inspiratie en tips kunnen geven. Iedereen werkt op zijn eigen tempo, dus wanneer je klaar bent met een tekening, zal ik je een opdracht geven voor een volgende tekening. Of misschien heb jij zelf wel een heel goed idee! 

Soms zal de les ook starten met het bespreken van kunstwerken of zal ik klassikaal een nieuwe techniek uitleggen. Af en toe doen we met de hele groep dezelfde opdracht, bijvoorbeeld wanneer we naar buiten gaan om daar te tekenen.

Doel van de cursus

  • Tekentechnieken leren.
  • Tekenen met verschillende materialen.
  • Jezelf creatief uitdagen.
  • Je eigen fantasie en ideeën gebruiken om een tekening te maken.

Docent

Meer informatie over de docent, Bente Wilms, kun je vinden op de docentenpagina.

Locatie

De cursus wordt gegeven bij Griftpark. Een uitgebreide beschrijving van alle locaties, vind je onder locaties.

Kosten

Kijk hier voor de kosten.

Materiaalkosten

Voor deze cursus brengen wij maximaal €1,50 per keer aan kosten voor materiaal in rekening.

Heeft u een vraag? neem dan gerust contact met ons op: