Dansles – Vrije dans

Heel vaak betekent dansles dat je de bewegingen van de docent na-doet of een reeks pasjes en bewegingen leert die je dan samen doet. In deze dansles ligt niets vast, maar mag je juist je eigen bewegingen maken in een speelse opdracht die ik geef, waardoor je helemaal niet na hoeft te denken, maar vanzelf gaat bewegen. En zo ga je dan je dansbewegingen ontdekken en ontwikkelen. Dan is het een dans die helemaal bij jou past, niet een dans die iemand voor jou bedenkt. Dit noem je ook wel vrije dans. Of contact-improvisatie, als je ook nog met elkaar gaat dansen, en dat is precies ook de bedoeling van deze les. Zelfs als je misschien denkt dat je ‘niet dansen kan’ is deze cursus ook heel leuk als je wél van bewegen en mooie muziek houdt. De muziek die ik zal gebruiken bij de lessen is heel divers en kan ik ook nog aanpassen aan de wensen van de dansers.

Hoe ziet een les eruit

We beginnen met een korte deelronde hoe je erbij zit en daarna warming-up. De dansles bestaat verder uit een aantal verschillende onderdelen, waarbij we samen en individueel bewegen. We sluiten af met een cooling-down en weer een korte deel-cirkel waarin je kunt zeggen hoe je je voelt en wat je leuk vond of minder leuk of moeilijk. 

We zullen werken met  (theatrale) thema’s, tegenstellingen, (zacht/sterk, hoog/laag, rond/hoekig, enz.) en speelse opdrachten, waarbij plezier in bewegen, contact met je eigen lichaam, je eigen beweging mogen maken in de dans, en de ander daarin ontmoeten, centraal staan. We werken nooit met pasjes of vaste bewegingen, tenzij jullie die zelf bedenken als jullie zelf een choreografie maken. We zullen bijna alles op muziek doen.

Doel van de cursus

  • Plezier in bewegen en je eigen beweging mogen volgen/maken
  • De ander tegenkomen in de dans; contact-improvisatie
  • Vrij durven bewegen, ook als anderen naar je kijken
  • Samen (mini-) voorstellingen maken met zelfgekozen thema’s
  • Samenwerken
  • Eigen ideeën kunnen inbrengen
  • Lichaamsbewustzijn & bij-jezelf-zijn

Docent

Meer informatie over de docent, Maartje Visser – van den Dool, kun je vinden op de docentenpagina.

Locatie

Na de planning wordt de locatie voor deze cursus bekendgemaakt. Een uitgebreide beschrijving van alle locaties, vind je onder locaties.

Kosten

Kijk hier voor de kosten.

Heeft u een vraag? neem dan gerust contact met ons op: