Circus

Waarschijnlijk denkt iedereen aan iets anders bij het woord circus. En dat biedt heel veel mogelijkheden en dat maakt circus ook zo leuk! We gaan aan de slag met fantasie, dans en beweging, muziek, elegantie, fysieke uitdaging, behendigheid en acteren.

Tijdens de lessen ben je actief bezig. Spelenderwijs leer je meer over concentratie, contact maken, het gebruik van je eigen lichaam, maar ook over samenwerken. Onder andere zul je bezig zijn met acrobatiek, jongleren, clownerie en hoelahoep! Experimenteren: dat is waar het bij deze cursus om draait.

Je ontdekt circus als kunstvorm waarbij vrijheid en plezier maken voorop staan. Jij bent zelf de circusartiest. Gedurende de hele cursus kun je proeven van de verschillende onderdelen die alle meerdere keren aan bod zullen komen in de lessen. Aan het eind weet je dan goed welk onderdeel jij het leukste vond en kun je dit uitkiezen om er een mooie act van te maken. Samen met de andere kinderen maken we een spetterende circusshow, mooi vormgegeven voor een echt publiek!

Doel van de cursus

  • Basiscircustechnieken toepassen, bijvoorbeeld trucjes doen met een bordje, jongleren met 2 doekjes of balletjes, samen jongleren met 3 ringen, hoelahoepen, eenvoudige acrobatiektorens maken en een kop- of handstand maken met of zonder hulp.
  • Met elkaar en met de docent een programma maken voor een circusshow waarin iedereen naar behoefte een rol heeft. De kinderen kunnen daarbij hun eigen wensen kenbaar maken en rekening houden met elkaars wensen.
  • Met elkaar en met de docent zorgdragen voor de organisatie van een circuspresentatie. Weten welke materialen nodig zijn voor de verschillende trucs. Zorgen dat deze op het juiste moment klaarliggen en de materialen weer netjes opruimen, op het moment dat ze niet meer nodig zijn.

Docent

Meer informatie over de docent, Wietske Vogels, kun je vinden op de docentenpagina.

Locatie

Na de planning wordt de locatie voor deze cursus bekendgemaakt. Een uitgebreide beschrijving van alle locaties, vind je onder locaties.

Kosten

Kijk hier voor de kosten.

Heeft u een vraag? neem dan gerust contact met ons op: