Capoeira beginners

Capoeira voor beginners/ basiscursus capoeira 

Capoeira is een Braziliaase dans-vechtkunst. Het is een combinatie van muziek, acrobatiek, dansen en vechten. Maar we noemen het geen dansen of vechten, je spéélt Capoeira!

Ik bied een cursus aan voor kinderen die willen beginnen met capoeira. 20 weken lang werk ik met de kinderen aan de basis van capoeira. Ze leren de basistrappen en verdedigingen zodat ze samen een spelletje kunnen spelen. Verder leren ze acrobatiek zoals de radslag en het bruggetje. Ze leren te zingen in het Portugees en ook gaan we samen muziek maken. Naast de basis van capoeira is er altijd even tijd voor spelletjes en kletsen. Ook sta ik open voor inbreng van de kinderen met betrekking tot wat ze in de les willen oefenen of samen willen doen. In mijn cursus staat de relatie tussen de kinderen en tussen mij en de kinderen centraal. Ik houd de les laagdrempelig en ik streef naar een gezellige sfeer. De kinderen leren in de cursus niet alleen van mij maar ook met elkaar en van elkaar. We sluiten de 20 weken af met een voorstelling die ik ook samen met de kinderen bedenk. Aan het einde van de cursus krijgt elk kind een capoeira bijnaam dat bij hen past

Doel van de cursus

  • Leren van verschillende trappen en verdedigingen.
  • Leren van soepele en acrobatische bewegingen en zorgen voor een goede conditie.
  • Het creëren van ritmegevoel.
  • Het ontwikkelen van flexibiliteit voor lichaam en geest.
  • Samenwerken.
  • Zelfvertrouwen ontwikkelen.

Docent

Meer informatie over de docent, Xenia Wever, kun je vinden op de docentenpagina.

Locatie

Na de planning wordt de locatie voor deze cursus bekendgemaakt. Een uitgebreide beschrijving van alle locaties, vind je onder locaties.

Kosten

Kijk hier voor de kosten.

Heeft u een vraag? neem dan gerust contact met ons op: