Basketbal (groep 5+)

Wil je graag leren basketballen? Of kan je al basketballen en wil je beter worden? Dit is je kans! Vanaf het komende blok wordt basketbal aangeboden op de Cursusbso! Tijdens deze cursus leer je de fundamentals: dribbelen, vangen, gooien, schieten, lay-ups, afvangen, onderscheppen, afpakken, verdedigen, aanvallen en samenspelen. Ook leer je de basketbalregels, samenspel en ontwikkel je spelinzicht.

Iedereen is welkom: met of zonder ervaring in basketbal, meisjes, jongens… Belangrijk is dat je het leuk vindt om te (leren) basketballen! 🙂

Hoe ziet een les eruit

We gaan aan de slag met de basis van basketbal (aangepast aan het niveau van de groep en van het individu). Elke training sluiten we af met een partijtje. Globaal ziet de opbouw van de training er als volgt uit: warming-up, fundamentals oefeningen, spelinzicht, partijtje. Boven alles is het het belangrijkste dat iedereen plezier heeft! De eerste lessen gaan we daarom genoeg tijd besteden aan het ontwikkelen van respect voor onszelf en elkaar.

Doel van de cursus

Basketbal is een prachtige sport voor de ontwikkeling van kinderen. Fysiek en sociaal-emotioneel word je sterker en weerbaarder.

  • Je leert snel, dynamisch en krachtig bewegen.
  • Je gaat steviger in je schoenen staan (letterlijk en figuurlijk).
  • Je leert om te gaan met spanning.
  • Je leert dat fouten maken leermomenten zijn en daarom positief.
  • Je leert omgaan met winnen en verliezen.
  • Je ontwikkelt respect voor je medespelers en tegenstanders.
  • Je ontwikkelt je creativiteit door steeds te zoeken naar mogelijkheden in het spel.
  • Je ontwikkelt meer zelfvertrouwen en je leert anderen zelfvertrouwen te geven.

Docent

Meer informatie over de docent, Iris Remmelink, kun je vinden op de docentenpagina.

Locatie

Na de planning wordt de locatie voor deze cursus bekendgemaakt. Een uitgebreide beschrijving van alle locaties, vind je onder locaties.

Kosten

Kijk hier voor de kosten.

Heeft u een vraag? neem dan gerust contact met ons op: