Kleutercursus Engels (gr 1-2)

Native speaker Engels, Alexis Moran, geeft creatieve en speelse lessen volledig in het Engels aan kinderen uit groep 1-3. De kinderen leren de taal met behulp van thema’s die dichtbij de ervaring van kleuters liggen zoals het lichaam, gevoelens, dieren, eten, de seizoenen. Alexis gebruikt vaak liedjes, verhalen en bewegingsspelletjes om het nieuwe vocabulaire op te bouwen. Bijvoorbeeld, als de les over huisdieren gaat, zingen ze een liedje over huisdieren, doen ze alsof ze huisdieren zijn, ze raden welk huisdier ieder kind speelt door het geluid dat het maakt en ze knutselen huisdierenmaskers. Voor de les over familie verkleden de kinderen zich als gezinsleden en maken vingerpoppetjes die bij het familieliedje horen. De les over fruit wordt een picknick met blinddoeken waar de kinderen elkaar hapjes geven en moeten raden welk fruit het is.

Alexis heeft dezelfde visie als de CursusBSO over het aanleren en ontwikkelen van talenten bij jonge kinderen. Doordat de groep uit maximaal 12 kinderen bestaat is er voldoende aandacht voor elk kind.

Doel van de cursus

Het doel van de cursus is om kinderen op een speelse manier vertrouwd te laten raken met de Engelse taal. Het zelfvertrouwen van de kinderen wordt vergroot wanneer ze de taal langzamerhand leren beheersen en wanneer ze elkaar helpen.

Hoe ziet een les eruit

Iedere les begint in een half kringetje met het ‘what’s your name?’ liedje om elkaars namen te oefenen. Daarna leren we de nieuwe woorden voor het huidige thema. Deze worden geoefend met spelletjes, bewegingsopdrachten, liedjes, korte filmpjes en voorlezen. Daarna zitten de kinderen aan tafel om het thema verder te oefenen met knutselen, kleuren of spelletjes spelen zoals memory of bingo.

Docent

Meer informatie over de docent, Alexis Moran, kun je vinden op de docentenpagina.

Locatie

De cursus wordt gegeven bij Zimihc. Hier is een speciale ruimte voor deze leeftijdsgroep ingericht. Een uitgebreide beschrijving vind je onder locaties.

Kosten

Kijk hier voor de kosten.

Materiaalkosten

In verband met het gebruik van de leermethode van Alexis zijn wij genoodzaakt voor deze cursus €1,90 per keer, in rekening te brengen voor licentie- en materiaalkosten.

Heeft u een vraag? neem dan gerust contact met ons op: