Taekwon-Do

Lekker bewegen en spelenderwijs werken aan zelfvertrouwen, fitheid en lenigheid, en levensvaardigheden. Dat kan in de cursus ITF Taekwon-Do, een Koreaanse martial art, een zelfverdedigingskunst.

Tae en Kwon zijn de Koreaanse woorden voor voet- en handtechnieken waarmee je jezelf leert verdedigen. Die technieken oefenen we op stootkussens en in spelletjes en wedstrijdjes. Elke les doen we verschillende oefeningen waarin je lekker je energie kwijt kunt en fitheid, kracht, uithoudingsvermogen en lenigheid traint.

Taekwon-Do is niet agressief. Do, de weg, staat voor vriendelijkheid, eerlijkheid, doorzetten, zelfbeheersing en moed. Spelenderwijs werken we aan levensvaardigheden als omgaan met gevaar, samenwerken en gezond leven.

Voor de Taekwon-Do lessen bij CursusBSO hoef je niet een speciaal pak (een Dobok) of beschermers aan te schaffen. Doe wel gymkleren aan waarin je gemakkelijk kunt bewegen.

Docent

Meer informatie over de docent, Fred Dekkers, kun je vinden op de docentenpagina. Hij is een ervaren instructeur bij Tjamie Sports. Fred heeft ook aan verschillende nationale en internationale wedstrijden deelgenomen.

Locatie

Na de planning wordt de locatie voor deze cursus bekendgemaakt. Een uitgebreide beschrijving van alle locaties, vind je onder locaties.

Kosten

Kijk hier voor de kosten.

Heeft u een vraag? neem dan gerust contact met ons op: