Magische Wandlamp (vanaf groep 5)

In deze cursus ga je zelf een ‘magische’ 3D lamp met eigen verzonnen voorstelling en thema maken. In ieder geval een hele mooie! Denk aan bijvoorbeeld een soort kijkdoos/ miniatuur-wereldje met diepte en echt licht.

Deze cursus is een beetje een vervolg op/vergelijkbaar met de cursus Muis én Huis. Je gaat bijvoorbeeld een kamer of een landschap met dieren of een schilderij of… maken. Jouw eigen ontwerp mét licht er in, die aan de muur kan komen te hangen.

We gaan gebruik maken van afvalmateriaal, klei, verf en stof. Je schildert, creëert, tekent, knutselt. Je zal wat langer aan je lamp werken. Hij is niet in een paar lessen af, omdat hij extra bijzonder moet worden. Als we tijd over houden zouden we nog wat meer eenvoudige lampjes kunnen maken. Handig bij deze cursus is dan ook geduld hebben, klein en fijn én netjes kunnen werken en je fantasie gebruiken. Zo kom je tot een geweldig eindresultaat, waar je trots op zal zijn als die ’s avonds aan de muur loopt te shinen!

Jeuken je handen al?

Hoe ziet een les eruit

Er is geen hele vaste structuur, maar je zult wel van achter naar voren werken of bijvoorbeeld van binnen naar buiten. Het hoeft niet perfect, maar het is wel de bedoeling dat je alles netjes afwerkt. Of stel, je gebruikt iets van een dop, dan is het de bedoeling dat je niet meer ziet dat het een dop was.
Je gaat vanuit een eigen verhaal/ thema (denk bijvoorbeeld aan winter, Dino’s, sprookje, landschap o.i.d.) waar iets gebeurt aan het werk. Dan ga je schetsen maken en daarna begin je, na overleg met mij, aan jouw wonderlamp. Je zult veel lessen aan jouw lamp werken. En dus niet 1 lamp per week afmaken.
Iedereen werkt met dezelfde materialen of gebruikt dezelfde technieken, maar je werkt aan een eigen lamp. Als iedereen de verschillende technieken en materialen beheerst, dan kan iedereen op een gegeven moment tegelijkertijd met iets anders bezig zijn.

Doel van de cursus

  • Onderzoeken hoe je, wat je in je hoofd hebt, op papier krijgt
  • Eigen ideeën uitwerken
  • Fantasie gebruiken
  • Fijne motoriek toepassen
  • Goed leren dingen af te maken
  • Creatief proces gericht
  • Zelf oplossingen bedenken
  • Overleggen
  • Netjes werken
  • In 3D door middel van gelaagdheid leren werken

Docent

Meer informatie over de docent, Michelle buffart, kun je vinden op de docentenpagina.

Locatie

Na de planning wordt de locatie voor deze cursus bekendgemaakt. Een uitgebreide beschrijving van alle locaties, vind je onder locaties.

Kosten

Kijk hier voor de kosten.

Materiaalkosten

Voor deze cursus brengen wij maximaal €1,90 per keer aan kosten voor materiaal in rekening.

Heeft u een vraag? neem dan gerust contact met ons op: