Cursus muziek

Muziek maken op een spelende wijs staat centraal in deze cursus. De muzikale basis wordt gelegd door veel spellen, liedjes en oefeningen te doen op het gebied van ritme, harmonie en melodie. Je ontdekt samen wat er allemaal mogelijk is in de wereld van toon en klank. Naast het zelf musiceren leer je ook om vrij te zingen in een koor/groep. Het repertoire wordt samen met de kinderen opgebouwd en samengesteld, dus er is ruimte voor eigen inbreng. Daarnaast kunnen de kinderen ook zelf liedjes begeleiden. Op deze manier creëren we samen in 20 weken een repertoire aan liedjes en muziekstukken, dat we als concert kunnen presenteren aan ouders en andere geïnteresseerden.

Hoe ziet een les eruit

We beginnen de cursus met een korte check-in. Dan doen we wat warming-up oefeningen om lekker in ons lichaam te komen zodat we daarna lekker muziek kunnen gaan maken. We vervolgens werken aan het ontwikkelen van een aantal ‘skills’ op het gebied van muziek, dit kan zijn ritme, zingen, een instrument spelen etc… Vervolgens gaan we echt zelf creëren. We gaan echt musiceren op een speelse en creatieve manier. Tot slot hebben we nog een reflectie en een korte check-out.

Doel van de cursus

  • Je een muzikale basis meegeven
  • Plezier ervaren in het zingen en musiceren
  • Samen leren spelen en elkaar inspireren
  • Jezelf leren uitten door middel van muziek

Docent

Meer informatie over de docent, Daan van der Sande, kun je vinden op de docentenpagina.

Locatie

Na de planning wordt de locatie voor deze cursus bekendgemaakt. Een uitgebreide beschrijving van alle locaties, vind je onder locaties.

Kosten

Kijk hier voor de kosten.

Heeft u een vraag? neem dan gerust contact met ons op: